Ειδήσεις

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι τής Ε.Ε. οφείλουν να επενδύσουν στην Εκπαίδευση για να ενισχύσουν τις ενωσιακές αξίες και τις πολιτικές συνοχές

Ο κ. Χ. Κόκκινος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Σόφια στις 8 και 9.3.2018

Στη συνεδρίαση τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9.3.2018 στο χώρο τού Τεχνικού Πάρκου τής Σόφιας στη Βουλγαρία συμμετείχε με την ιδιότητα τού μέλους τής Εθνικής μας Αντιπροσωπείας ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος. Το θέμα τής συνεδρίασης ήταν «Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που επενδύουν στην Εκπαίδευση για να ενισχύσουν τις ενωσιακές αξίες». Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρωθυπουργός τής Βουλγαρίας και πρόεδρος τού κόμματος GERB Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρόεδρος τού Ε.Λ.Κ. Ζοζέφ Ντολ, η Μαρίγια Γκαμπριέλ, Ευρωπαία Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία και αντιπροσωπείες απ’ όλην την Ευρώπη.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι: «Η καλλιέργεια ενός ισχυρότερου αισθήματος ευρωπαϊκής ταυτότητας με βάση την πολιτισμική και τοπική πολυμορφία τής ηπείρου μας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια πιο δυναμική Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω υψηλού επιπέδου διαλόγου, οφείλουμε να αναζητήσουμε τρόπου ενίσχυσης των ενωσιακών αξιών, μέσω της επένδυσης στην Εκπαίδευση, τις δεξιότητες, το επιχειρηματικό πνεύμα και την ψηφιοποίηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αφουγκράζονται τις τοπικές κοινωνίες, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους και έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να σχεδιάσουν με αυτές τις κοινωνίες και να υλοποιήσουν έργα για την Παιδεία και τον πολιτισμό.

Τα έργα για την Παιδεία και τον πολιτισμό θα απαντήσουν στις σύγχρονες προκλήσεις, θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην Εκπαίδευση και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Είναι υποχρέωσή μας να επενδύσουμε στην Παιδεία και στην καινοτομία υποστηρίζοντας προγράμματα όπως το Erasmus και να προσαρμοστούμε στα νέα ψηφιακά δεδομένα. Η ισχυρή Παιδεία και ο πολιτισμός στην Ε.Ε. θα αποτελέσουν και το αντίβαρο στην αύξηση των άκρων που παρατηρείται σε αρκετές χώρες της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολιτιστική υπερδύναμη, χάρη στην ισχυρή πλουραλιστική ταυτότητά της και στον αξιακό κώδικα που πρεσβεύει (Ελευθερία, Δημοκρατία, σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλληλεγγύη).

Τέλος, οφείλω να αναφέρω για τη χώρα μου την Ελλάδα, που εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε δημοσιονομική κρίση, ότι αποτελεί λαϊκό αίτημα η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Όμως -εκτός από τα άσχημα δημοσιονομικά τής χώρας- έχουμε την υποχρέωση να θωρακίζουμε τη χώρα μας με αμυντικούς εξοπλισμούς, διότι βρισκόμαστε συχνά αντιμέτωποι με την προκλητική και επιθετική στάση τής γείτονας χώρας Τουρκίας, που ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει τα όρια τής προκλητικότητας και της ανοχής μας.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου