ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία η απόφαση για την απεργία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
απεργία

Την καθιέ­ρωση ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρίας στις δια­δι­κα­σίες για την απόφαση απερ­γίας προωθεί η κυβέρ­νηση στο πλαίσιο των σχεδίων της για ανα­θε­ώ­ρηση του συν­δι­κα­λι­στι­κού νόμου, σύμφωνα με δημο­σί­ευμα της “Καθη­με­ρι­νής της Κυρια­κής”.

Όπως σημειώ­νει το skai.gr, πρό­κει­ται για μέτρο που ουσια­στικά θα προ­στε­θεί στη διάταξη του 2018 που προ­βλέ­πει ότι η κήρυξη απερ­γίας από μία πρω­το­βάθ­μια συν­δι­κα­λι­στι­κής οργά­νωση απαιτεί την παρου­σία του 50% συν ένα των οικο­νο­μικά ενεργών μελών της.

Η δεύτερη παρέμ­βαση που σχε­διά­ζει η κυβέρ­νηση αφορά την δημιουρ­γία ηλε­κτρο­νι­κού μητρώου τόσο για τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις των εργα­ζό­με­νων και των εργο­δο­τών.

Τρίτη παρέμ­βαση που συζη­τεί­ται στο υπουρ­γείο Εργα­σίας αφορά τη δημιουρ­γία ειδικής ιστο­σε­λί­δας, όπου οι συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις θα μπορούν να δημο­σιο­ποιούν τις ανα­κοι­νώ­σεις του ηλε­κτρο­νικά, ώστε να απο­φεύ­γο­νται οι αφίσες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.