Το αναστηλωμένο Ωδείο Αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου στο Αρχαίο Στάδιο, επέλεξε η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να γιορτάσει την όμορφη βραδιά της 26ης Αυγούστου, όπου μέσα στην καλοκαιρινή νύχτα, θα πρωτοστατεί το λαμπερό φεγγάρι.

Ντόπιοι καλλιτέχνες θα «γεμίσουν» την εκδήλωση, με ποιήματα, μουσική και μελωδίες. Σύγχρονη ελληνική μουσική, έργα κλασσικού ρεπερτορίου και ποίηση, θα μας ταξιδέψουν στη γοητεία της περήφανης σελήνης.

Τα πάντα θα σωπάσουν την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 20.30 για να πετάξουν οι μελωδίες μέχρι τα αστέρια, να συναντήσουν τη μεγάλη κυρία Πανσέληνο, να ενωθούν με τις υπόλοιπες γιορτές που πραγματοποιούνται σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και να νοιώσουμε όλοι, το γνωστό συναίσθημα γλυκιάς, ρομαντικής  μελαγχολίας.

Οι παρευρισκόμενοι, θα ζήσουν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές, σε ένα πρόγραμμα, που, μετά από σειρά συσκέψεων, υπό τον  Περιφερειακό Σύμβουλο Ν.Α., Εντεταλμένο Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστο Διακογεωργίου, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 • Χαιρετισμοί, από τον Περιφερειάρχη Ν.Α. κ.  Γιώργος Χατζημάρκου, την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μάνια Μιχαηλίδη εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, και τον  Εντεταλμένο Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου.
 • Απαγγελία ποιήματος, από το μαθητή του Μουσικού Συνόλου, Εμμανουήλ –Πανορμίτη Παπαδημητρίου.
 • Παρουσίαση Μουσικού Συνόλου του Ωδείου Κορέλλι, της Παράδοσης Σεργιάνι, με υπεύθυνη διδασκαλίας την κ. Σμάρω Ντουμάνη.
 • Απαγγελία ποιημάτων, από τη συλλογή του ποιητή Νίκου Μιχαήλου.
 • Τραγούδια, από τη χορωδία του Μιχάλη Καλαϊτζή.
 • Απαγγελία ποιημάτων από τη συλλογή της ποιήτριας  Μαρίας  Αϊβάζη.
 • Σόλο πιάνο, σε έργα Νίκου Κωνσταντινίδη με τον Απόστολο Κωνσταντάκη.
 • Συνέχεια απαγγελίας ποιημάτων  από το Νίκο Μιχαήλου.
 • Σόλο βιολί με το Μιχάλη Καλαϊτζή.
 • Συνέχεια απαγγελίας ποιημάτων από τη Μαρία Αϊβάζη.
 • Παρουσίαση του καλλιτεχνικού σχήματος που απαρτίζεται από τους κάτωθι:

 

 1. Ελένη Καρανάση – τραγούδι.
 2. Ιουλία Κούτελου – τραγούδι.
 3. Γιάννης Κατσιμπράκης – κιθάρα.
 4. Ελευθέριος Τσακίρογλου πλήκτρα.
 5. Απόστολος Κωνσταντάκης – πιάνο.
 6. Μιχάλης Καλαϊτζής – βιολί.
 • Έκτακτη συμμετοχή του συμπατριώτη μας Τάκη Βούη με τραγούδι και κιθάρα, για όλους τους ροδίτες που αγάπησαν τα τραγούδια του.

Το συντονισμό του προγράμματος και την παρουσίαση, θα κάνει ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης της τιμητικής βραδιάς για την Πανσέληνο του Αυγούστου, θα έχουν: εκ  μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού – Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου η κ. Χαρά Παλαμίδα και εκ μέρους του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εθελοντές  – συνεργάτες, Σταματία Τηλιακού και Παναγιώτης Κωνσταντάκης. Υπεύθυνοι για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, είναι οι μουσικοί, Μιχάλης Καλαϊτζής και Ελευθέριος Τσακίρογλου.

Η εκδήλωση υποδοχής της Πανσελήνου ως θεσμός,  εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού και πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με συνδιοργανωτές, το Υπουργείο Πολιτισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, και την στήριξη των Ομοσπονδιών Παροικιακών Συλλόγων Δωδεκανήσου και Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

 • Η είσοδος για το κοινό, θα είναι  ελεύθερη.

                                                       

Κάλλιστος Διακογεωργίου

                       

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ  & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ

                                                                                      

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ