Ειδήσεις

ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου: Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας

Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου της ΝΔ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Γεώργιο Γεωργακάκο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Ηλία Τσαπούρα και τον κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου κ. Σπυρίδωνα Τάτη.
Ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε κ. Παύλος Μπακίρης, συνοδευόμενος από τον κ. Στ. Δράκο τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε κ.κ. Κ. Γλεντή, Μ. Μάχλη υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού και Φόνη Χατζηευλευθερίου υπεύθυνη οργανωτικού, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νευραλγικές αυτές υπηρεσίες, τα οποία θα προωθηθούν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και στους αρμόδιους τομεάρχες, στο πλαίσιο της κατάρτισης του προγράμματος της ΝΔ, για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στην κοινωνία.
Από τις συναντήσεις του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε κ. Παύλου Μπακίρη, αναδείχθηκαν τα σημαντικά ζητήματα της υποστελέχωσης, των υποδομών καθώς και των εγκαταστάσεων, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη και είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν με σωστό σχεδιασμό, ώστε και όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας να μπορούν απρόσκοπτα να ασκούν τα καθήκοντά τους αλλά και ο πολίτης να μπορεί να νιώθει ασφαλής.
Η αυταπάρνηση των αστυνομικών υπαλλήλων, που πασχίζουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους, αναδείχθηκε μέσα από την συνάντηση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου. Ο κ. Παύλος Μπακίρης, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Ενωσης κ. Μανώλη Ανδρουλάκη και άλλα μέλη του Δ.Σ, για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί της περιοχής μας καλούνται να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους. Παρά το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης, οι αστυνομικοί της Δωδεκανήσου έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια του πολίτη, αγωνίζονται καθημερινά να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο κατά την οποία ο φόρτος εργασίας αυξάνεται κατακόρυφα. Τη φετινή δε περίοδο, η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό, είναι σχεδόν ανύπαρκτη σε μια περιοχή που «βουλιάζει» από τουρίστες και με τα προβλήματα της επαιτείας, της άγρας πελατών και του παρεμπορίου να διογκώνονται.
Για την ΝΔ, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας και στο πλαίσιο αυτό, θα ληφθεί ειδική μέριμνα στο πρόγραμμα του κόμματος, ειδικά για τα νησιά τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους από τους σημερινή κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι τα Δωδεκάνησα συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη και στην οικονομία της πατρίδας μας.
Η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας καθώς επίσης και η εικόνα που παρουσιάζει κάθε γωνιά της περιοχή μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παρουσία των σωμάτων ασφαλείας. Μόνο έτσι προστατεύεται η περιουσία του κάθε πολίτη, αποφεύγονται φαινόμενα που υποβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν και διατηρείται η τάξη και η ασφάλεια. Το αυξημένο αίσθημα ευθύνης, η αυταπάρνηση και οι ικανότητες των στελεχών και των εργαζομένων που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, είναι τα χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να αντεπεξέρχονται στον αυξημένο φόρτο εργασία, αυτά όμως δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για τους κυβερνώντες, επιτρέποντας να συνεχιστεί εσαεί η σημερινή κατάσταση.
Είναι λοιπόν άμεσα επιβεβλημένη η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι επαφές του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε κ. Παύλου Μπακίρη με τις αρχές και τους τοπικούς φορείς θα είναι συνεχείς, με σκοπό την πλήρη αποτύπωση των προβλημάτων της περιοχής μας και την ανάδειξή τους, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις και να αναζητηθούν λύσεις με κάθε τρόπο από την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου