Ειδήσεις

Η ελληνική κουζίνα στη δεύτερη θέση του World Taste Atlas

Η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη δεύτερη θέση στον κόσμο, με την ιταλική να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του World Taste Atlas και την Ισπανία, Ρουμανία και Γαλλία να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Συγκεκριμένα, τα χαρακτηριστικά που την έφεραν στη δεύτερη θέση της κατάταξης είναι η εποχικότητα, η απλότητα, η διάρκεια, η εντοπιότητα και ο υγιεινός της χαρακτήρας. Επιπλέον, η υπεροχή των ξεχωριστών ελληνικών προϊόντων, που καλλιεργούνται στο ιδανικό μεσογειακό κλίμα, έχει ενισχύσει το σεβασμό για τις γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και μαγειρικής, που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό εποχικές.

Στην κατάταξη που δημοσιεύτηκε από τον διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό φαγητού, η χώρα έλαβε μέσο όρο βαθμολογίας 4,75 στα 5, με την Ιταλία να προηγείται με βαθμολογία 4,78 στα πέντε.

Σύμφωνα με την TasteAtlas, η βαθμολογία κάθε χώρας υπολογίζεται με βάση τη μέση βαθμολογία των χρηστών του διαδικτυακού οδηγού για τα 30 καλύτερα πιάτα, ποτά και προϊόντα στη συγκεκριμένη χώρα. “Οι χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα δεν έχουν αρκετά στοιχεία βαθμολογημένα”, σημειώνει η TasteAtlas.

Στον ιστότοπο, τα πιάτα με την καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα είναι η χορτόπιτα, το αντικριστό και τα παϊδάκια. Αντίστοιχα, τα πιο δημοφιλή ελληνικά προϊόντα είναι η φάβα Σαντορίνη, τα Πορτοκάλια από το Μάλεμε Χανίων και το πευκοθυμαρόμελο Κρήτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου