Ειδήσεις

Στο ζενίθ η προκλητικότητα στο Αιγαίο της Τουρκίας – 59 παραβιάσεις μέσα σε μόνο μια μέρα

Έσπασε τα κοντέρ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σε 59 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου προχώρησαν δέκα τουρκικά αεροσκάφη (δύο ζεύγη F-16 και ένας σχηματισμός αποτελούμενος από ένα ζεύγος F-16 και ένα ζεύγος F-4, καθώς και δύο μεμονωμένα CN-235) σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Επίσης, προχώρησαν σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Από τις 59 παραβιάσεις, οι 28 έγιναν από ένα τουρκικό κατασκοπευτικό CN-235, οι 30 από τον σχηματισμό των δύο F-16 και δύο F-4 και μια από το ένα ζεύγος των F-16.

Δύο από τα αεροσκάφη της Τουρκίας ήταν οπλισμένα.

Μια από τις παραπάνω παραβιάσεις ήταν η υπερπτήση που πραγματοποίησε το ζεύγος F-16 του σχηματισμού των τεσσάρων αεροσκαφών στις 15:31 πάνω από τη νησίδα Λεβίθα στα 24.300 πόδια.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου