Την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μαρία Βλαζάκη επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός με τον δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο και συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για την δόμηση στον οικισμό Χώρας της Πάτμου.
Η κα. Βλαζάκη μετά από την συζήτηση που έγινε, αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή για την μελέτη των προβλημάτων και την πρόταση λύσεων.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε επίσης στην κα. Βλαζάκη την ανάγκη να προχωρήσει η πολεοδομική μελέτη της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου σαν το πιο κατάλληλο εργαλείο για την ρύθμιση των χρήσεων, της κυκλοφορίας, των δικτύων κ.α., αλλά κύρια την λήψη των κατάλληλων μέτρων και κινήτρων για την συγκράτηση των κατοίκων και την λειτουργία της πόλης σαν ζωντανού μνημείου που δεν θα λειτουργεί μόνο την τουριστική περίοδο και μόνο για τουριστικές δραστηριότητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της.
Συμφώνησε η κα. Βλαζάκη για την ανάγκη ολοκλήρωσης της πολεοδομικής μελέτης που εκπονήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου με επικεφαλής τον πατριώτη μας αρχιτέκτονα-πολεοδόμο κ. Γιάννη Παπαχριστοδούλου της οποίας η Α΄ φάση έχει εγκριθεί και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ