Ειδήσεις

Πωλείται η ΔΕΗ

Το νομοσχέδιο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση και προβλέπει να σπάσει σε δύο κομμάτια η ΔΕΗ και να πωληθεί. Το 30% της επιχείρησης θα πάει σε ιδιώτες. Προίκα παίρνει το νέο σχήμα μεγάλες μονάδες ορυχεία και εκατομμύρια πελάτες.

Η λεγόμενη και μικρή ΔΕΗ που ουσιαστικά θα αποτελείται από 3.000 εργαζόμενους 11 μονάδες και έξι ορυχεία ανά τη χώρα πάει προς πώληση και οι αγοραστές παίρνουν προίκα και περίπου 2.000.000 πελάτες.

Το νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα προβλέπει σε πρώτη φάση πώληση του 30% και με βάση το χρονοδιάγραμμα η πώληση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Θα υπάρξει διεθνής διαγωνισμός για την πώληση, όμως ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν η νέα “μικρή ΔΕΗ” που βγαίνει στο σφυρί θα πάρει και το 30% των χρεών της σημερινής ΔΕΗ που ανέρχονται στα 4,6 δισ. ευρώ.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων πάντως ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτώντας να διασφαλιστούν τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου