Τοπικές Ειδήσεις

Η τουριστική αγορά της Αγγλίας βγήκε από την… κατάψυξη με την έναρξη των εμβολίων!

Αρχισαν να αυξάνονται οι ρυθμοί των κρατήσεων από τη Μ. Βρετανία για την τουριστική σεζόν 2021. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και την έναρξη των εμβολιασμών στην Αγγλία, «ξεπάγωσαν» οι τουριστικές κρατήσεις, ενώ αναμένεται να κορυφωθούν την “boxing day”, την 26η Δεκεμβρίου, που αποτελεί παραδοσιακά τη μέρα κατά την οποία οι Άγγλοι κλείνουν τα πακέτα των θερινών τους διακοπών.

Όπως επισημαίνουν οι τουριστικοί παράγοντες, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποτυπωθούν οι πρώτες τάσεις και να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την επόμενη τουριστική σεζόν. Φαίνεται όμως ότι το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο.
«Σε σύγκριση με το διάστημα πριν δύο ή τρεις εβδομάδες, το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Έρχονται περισσότερες κρατήσεις από την Αγγλία σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα και εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα αυξηθεί η ροή των κρατήσεων. Δεν μιλάμε βέβαια για μία θεαματική αλλαγή. Είναι ακόμη πολύ νωρίς να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών κατά του covid.
Απαιτείται ψυχραιμία και να πορευτούμε βήμα, βήμα. Όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Αυτό μας έχει διδάξει η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων.
Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Μετά τον Ιανουάριο θα έχουμε μία πιο ευδιάκριτη εικόνα.
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους εμβολιασμούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης.
Και ενώ η αγορά της Αγγλίας βγήκε από την… κατάψυξη, δεν έχουν «ξεμπλοκάρει» ακόμη οι κρατήσεις από τη Γερμανία. Η Ρόδος προωθείται μέσω των περισσότερων πλατφορμών τουριστικών κρατήσεων με δελεαστικές προσφορές early booking τόσο για τη σεζόν του 2021 όσο και για τη σεζόν του 2022.

Οι προσφορές αυτές μπορούν να φθάσουν έως και το 40% της αρχικής τιμής των τουριστικών πακέτων (π.χ. για all inclusive διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Νότια Ρόδο οι τιμές ξεκινούν από 422 ευρώ, ενώ υπάρχουν πακέτα που κοστίζουν μεταξύ 270 και 330 ευρώ σε ξενοδοχεία τριών ή τεσσάρων αστέρων στη δυτική πλευρά του νησιού και σε περιοχές όπως τα Κολύμπια ή τ’ Αφάντου).
Πάντως η τουριστική σεζόν του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Μαρτίου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Είθισται η τουριστική περίοδος να ξεκινά λίγο πριν το Πάσχα των Καθολικών το οποίο είναι στις 4 Απριλίου.
Εάν λοιπόν όλα εξελιχθούν ομαλά γύρω από τους εμβολιασμούς και δεν προκύψουν νέα εμπόδια και προβλήματα, η τουριστική περίοδος αναμένεται να ανοίξει σχετικά νωρίς και εκτιμάται ότι μετά τον Ιούνιο θα αυξηθούν σημαντικά οι ρυθμοί των αφίξεων.
Τα αισιόδοξα σενάρια θέλουν τη Ρόδο να δέχεται το 2021 το 70% των τουριστών που είχε δεχθεί το 2019! Πέρα από τους εμβολιασμούς και το θετικό κλίμα που θα δημιουργηθεί, μένει να αποδειχθούν οι προθέσεις των τουρ οπερέιτορς, οι οποίοι έχουν επίσης επηρεαστεί από την κρίση του κορωνοϊού.
Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη κατά πόσο θα υπάρξουν επιπτώσεις στον προγραμματισμό τους λόγω της κρίσης.
Πάντως η Ρόδος, η οποία διαχειρίστηκε με επιτυχία την κρίση του κορωνοϊού και έχοντας κτίσει μία καλή εικόνα στις αγορές, συγκαταλέγεται στις βασικές προτιμήσεις τουρ οπερέιτορς και επισκεπτών.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου