Τοπικές Ειδήσεις

WTM – Sebastian Ebel: Υπόδειγμα βιώσιμου τουρισμού η Ρόδος με την ανάπτυξη του Destination Co-Lab Rhodes

Έχουμε εισέλθει σε μια δεκαετία βιώσιμου μετασχηματισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον τουριστικό τομέα – έναν κλάδο που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ανέπαφο φυσικό περιβάλλον και τη δίκαιη κοινωνική συμμετοχή. Για εμάς στην TUI αυτό δεν αποτελεί απειλή. Είναι μια ευκαιρία.

Αυτό τόνισε o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, Sebastian Ebel, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε στο Λονδίνο, στην έκθεση WTM, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας για την παρουσίαση του Destination Co-Lab Rhodes που έχει αναπτύξει η TUI σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το υπουργείο.

Έχουμε ιστορικό βιωσιμότητας για το οποίο είμαστε περήφανοι, είπε ο CEO της TUI. Και δεσμευόμαστε να ηγηθούμε της βιομηχανίας και στο μέλλον. Η αειφορία είναι κορυφαία προτεραιότητα στην ατζέντα μου, υπογράμμισε, αναφέροντας ότι σε λίγες εβδομάδες, θα ξεκινήσει ο όμιλος την ατζέντα του για την αειφορία, με κύριους άξονες τοι τρίπτυχο “Άνθρωποι, Πλανήτης, Πρόοδος” και με έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη και για τις τρεις διαστάσεις της βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα προβλέπει δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ενίσχυση της τοπικής συμμετοχής στους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιείται ο όμιλος, διασφαλίζοντας ότι οι τοπικές κοινότητες θα επωφελούνται περισσότερο από την επιτυχία του τουριστικού κλάδου.

Το Destination Co-Lab Rhodes που έχουμε αναπτύξει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ελληνική Κυβέρνηση αποτελεί βασική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της νέας μας ατζέντας, είπε. Μαζί με τους Έλληνες εταίρους μας θέλουμε να αναπτύξουμε τη Ρόδο σε ένα διεθνές σχέδιο μετασχηματισμού βιώσιμου τουρισμού. Το Co-Lab είναι μια πραγματικά ολιστική πρωτοβουλία – που καλύπτει όλες τις πτυχές και όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων που χρειάζονται για να διαμορφωθεί το βιώσιμο μέλλον ενός προορισμού. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά σε τέτοια κλίμακα μέχρι τώρα.

Είχα τη χαρά να συζητήσω τα σχέδιά μας με τον Υπουργό Κικίλια και τον Περιφερειάρχη Χατζημάρκο πριν ακόμη αναλάβω Διευθύνων Σύμβουλος, είπε. Με εντυπωσίασε πολύ το όραμά τους, η εξειδίκευσή τους και το πάθος τους για έναν καλύτερο κόσμο. Το κοινό μας όραμα για το Co-Lab είναι σαφές. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Τώρα θα αρχίσει η ανάπτυξη του Destination Co-Lab. Θέλω να καλέσω όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια – εταίρους, ανταγωνιστές, την κοινωνία των πολιτών. Δεν πρόκειται για την TUI ή το Νότιο Αιγαίο – πρόκειται για όλους εμάς. Η πρόκληση είναι τεράστια. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία: Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τον προορισμό του μέλλοντος.

Πηγή TornosNews.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου