Τοπικές Ειδήσεις

Θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος στο τοπικό ΟΕΕ ο κ. M. Mιχαήλ

Την απόφαση να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της τοπικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε χτες σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της παράταξης “Αιγαίο – Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι” (και τέως πρόεδρος του τοπικού ΟΕΕ) κ. Μιχάλης Μιχαήλ.
Μάλιστα, άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή διοίκηση κατηγορώντας την για “αδράνεια” που θέτει τον φορέα σε “περιθωριοποίηση”.
«Η κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ Ελλάδας, όρισε τις εκλογές τόσο για τις τοπικές διοικήσεις όσο και για τους αντιπροσώπους, να γίνουν στις 15 Δεκεμβρίου 2019. Εμείς ως παράταξη “Αιγαίο – Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι” θα δώσουμε το παρών και σε αυτή την διαδικασία.
Στα 35 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, πρώτη φορά το 2016 μία περιφερειακή, ανεξάρτητη παράταξη εξέλεξε αντιπρόσωπο στην κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ Ελλάδας. Αυτό είναι προς τιμήν όλων των Δωδεκανησίων αναγνωρίζοντας πως μπορούμε να εκλέξουμε έως και οκτώ αντιπροσώπους.
Γι αυτό κι εμείς προτάσσουμε τις ανεξάρτητες παρατάξεις –πέρα από τα κόμματα αφού θέλουμε να αντιπροσωπεύεται καθολικά η περιφέρειά μας, στην Αθήνα. Ο αριθμός των συνέδρων που εκλέχθηκαν την προηγούμενη φορά, είναι ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα», δήλωσε ο κ. Μιχαήλ.
Ο κ. Μιχαήλ, άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή διοίκηση λέγοντας:
«Την τελευταία τριετία, όλοι οι συνάδελφοι -αλλά και η τοπική κοινωνία- βίωσαν την πλήρη απραξία της νυν τοπικής διοίκησης του ΟΕΕ. Σε θέματα εξωστρέφειας, δεν ελήφθη καμία πρωτοβουλία. Η απραξία αυτή ισοδυναμεί με περιθωριοποίηση του φορέα μας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γι ακόμη μια θητεία. Εμείς ως παράταξη “- Ανεξάρτητοι Οικονομολόγοι” κατεβαίνουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να γίνουν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας. Μας γνωρίζουν, διοικήσαμε το ΟΕΕ για δύο θητείες και το έργο που αφήσαμε είναι καταγεγραμμένο».
Επίσης, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπήρξε κατά την διάρκεια της δικής του θητείας με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και με άλλους φορείς:
«Κατά την διάρκεια της δικής μας θητείας, υπήρξαν πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην τοπική οικονομία. Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος π.χ. έκανε μεγάλο αγώνα για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και την ένταξη της ΠΝΑι στον Στόχο-1, την οποία έκανε το ΟΕΕ και την πέτυχε ο κ. Περιφερειάρχης. Τα τελευταία χρόνια το ΟΕΕ δεν έχει πλέον καμία συνεργασία, ούτε με τον Δήμο Ρόδου, ούτε με την ΠΝΑι απεμπολώντας το προνόμιο να είναι ο σύμβουλος σε οικονομικά ζητήματα. Αυτό λειτουργεί αρνητικά σε όλα τα επίπεδα. Σε πανεπιστημιακό επίπεδο, στην τοπική κοινωνία, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει το ΟΕΕ σε τοπικό επίπεδο να επαναδραστηριοποιηθεί και να διεκδικήσει αυτά που πρέπει», ανέφερε.
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μιχαήλ εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας: «Εκτιμώ πως η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε θετικά. Τα οικονομικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και τα βλέπουμε να προχωρούν σιγά σιγά, ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλουν, τόσο ο μέσος πολίτης όσο και οι επιχειρήσεις. Είναι προφανές πως μετά από εννέα χρόνια έντονης κρίσης, η ελληνική κοινωνία είχε φτάσει στα όρια της διάσπασης της κοινωνικής συνοχής. Κατ’ εμέ, δεν υπάρχει πια… μεσαία τάξη αφού έχει κλονιστεί εδώ και χρόνια.
Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει ενεργή και βιώσιμη μεσαία τάξη είναι πολύ δύσκολο να έρθει και η ανάπτυξη. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο ώστε η μεσαία τάξη να μην έχει το ίδιο πλαίσιο όπως πριν από 30 χρόνια. Θέλουμε να έχει εξωστρέφεια και να επενδύει στην τεχνολογία και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Βιώσαμε μια περίοδο έντονης υπερ-φορολόγησης τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις (από τις πιο μικρές έως τις μεγαλύτερες) κι αυτό θα πρέπει να είναι προαπαιτούμενο από τώρα και στο εξής».
Ειδικά για την μείωση της φορολογίας σε πολλά επίπεδα αλλά και του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μιχαήλ είπε προς «κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Οι μειώσεις φόρων θα δώσουν τόνωση στην αγορά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου