Ποινή κάθειρξης 5 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 65χρονο Καλύμνιο.

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν οι συγκατηγορούμενοί του ηλικίας 49 και 36 ετών (πρόκειται για τον γιο του πρώτου)
Όπως είχε ανακοινώσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, οι δράστες είχαν συγκροτήσει και συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αποσκοπώντας στην εξασφάλιση υψηλού οικονομικού οφέλους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 65χρονος, έχοντας αρχηγικό ρόλο, απέκρυπτε ποσότητες των ναρκωτικών σε περιφραγμένο αγρόκτημα που διατηρούσε κι από εκεί τις διέθετε σε τοξικομανείς του νησιού με τη βοήθεια των συνεργών του.
Αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού, πραγματοποίησαν έλεγχο σε δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ο 49χρονος με τον 36χρονο και διαπίστωσαν ότι κατείχαν δυο «φιξάκια» με 12 γραμμάρια ηρωίνης τα οποία είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από τον 65χρονο.
Άμεσα ακολούθησαν διαδοχικές έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο αγρόκτημα και στην κατοικία του 65χρονου, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
-Ηρωίνη, βάρους 693 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε ισοβαρείς συσκευασίες καθώς και «φιξάκια» έτοιμα για διάθεση, επιμελώς θαμμένα σε σημεία του κτήματος
-Κοκαΐνη, βάρους 9,5 γραμμαρίων
-Ουσία άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους 305 γραμμαρίων, η οποία χρησιμοποιείται για τη νόθευση ηρωίνης και κοκαΐνης
-Ζυγαριά ακριβείας
-Το χρηματικό ποσό των 1.865 ευρώ
-Παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και ταχυμεταφοράς χρημάτων
Επίσης κατασχέθηκαν δυο δίκυκλα οχήματα και έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ