Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία για τον Μαραθώνιο Ρόδου

Η τελική Συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθωνίου Ρόδου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, ώρα 12.30 στο Δημαρχείο. Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & επικοινωνίας κος Τερης Χατζηιωάννου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο υπεύθυνος Αθλητισμού κος Σάββας Καλαθενός, ο κος Σέργιος Αιβάζης υπεύθυνος του ΔΟΠΑΡ, οι Αμερικανοί διοργανωτές κύριοι Waynne Kurtz & George Zaras και ο Διευθυντής των Αγώνων κος Τάκης Μιχαηλίδης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κος Μπ. Παλογιαννίδης, ο Προέδρος του ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κος Β. Ζήκας , το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ κος Μ. Παυλους, ο Προέδρος της Ομοσπονδίας κριτών του ΣΕΓΑΣ κος Ν. Ριζοπουλος, ο Προέδρος των Εθελοντών Σαμαρειτών κος Κ. Τζανος, ο Πρόεδρος των προσκόπων Δωδεκανήσου κος Παπουρδάνος, η Προέδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα Ε. Καρυδη, ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών κος Μαντικος, ο Προεδρος του Συλλογου Ραδιοερασιτεχνων κος Κωστας και ο Προέδρος της ομάδας Rodos cycling κος Ζώης και ο κος Θ. Χατζηστρατής, ιδιοκτήτης του τοπικού καταστήματος Adidas, εκπροσωπώντας τον μεγάλο χορηγό των αγώνων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη: « Σήμερα βρίσκομαι εδώ με διπλή ιδιότητα, ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού αλλά και ως εμπνεύστρια της ιδέας του Μαραθωνίου και συντονίστρια της διοργάνωσης. Η διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος όπως ο Μαραθώνιος με υψηλού επιπέδου προδιαγραφές και οργανωτικές απαιτήσεις, ήταν πολύ μεγάλο στοίχημα που είμαι βέβαιη ότι την Κυριακή θα το κερδίσουμε. Κινηθήκαμε σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, ουσιαστικά από αρχές Αυγούστου και με την υποστήριξη όλων των φορέων συντονισμένα, καταφέραμε να πάρουμε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τον ΣΕΓΑΣ αλλά και να χρηματοδοτήσουμε αποκλειστικά μέσα από χορηγίες όλες τις ανάγκες του Μαραθωνίου.
Στόχος μας είναι να βάλουμε την Ρόδο στο χάρτη των πόλεων που διοργανώνουν επίσημους διεθνείς Μαραθωνίους, καθιερώνοντας τον Μαραθώνιο της Ρόδου ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που θα προσελκύσει μαραθωνοδρόμους, ερασιτέχνες αθλητές αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, σε περιόδους μη τουριστικής αιχμής. Η επιτυχία του αυτού πρώτου πιλοτικού μας Μαραθωνίου θα μας ανοίξει αυτόν τον δρόμο.
Με μια υπεροχή και ομαλή διαδρομή που προσφέρεται για αθλητικές επιδόσεις, με το άριστο κλίμα της Ρόδου, τις ποιοτικές ξενοδοχειακές υποδομές του νησιού και την αθλητική πλέον τεχνογνωσία μας, ο Μαραθώνιος μας έχει όλες τις προδιαγραφές της επιτυχίας. Ο επόμενος Μαραθώνιος ήδη σχεδιάζεται για τον Απρίλιο 2015, έχοντας συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αθλητών και φίλων των αγώνων δρόμου από την Ελλάδα, την Αμερική και πολλές άλλες χώρες.
Σας μεταφέρω επίσης τους χαιρετισμούς την αμέριστη συμπαράσταση στην διοργάνωση του Μαραθωνίου μας, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κου Μ. Δαδάου, ο οποίος δυστυχώς λόγω της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Σύρο και των εκλογών των Περιφερειών δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στον Μαραθώνιο»

Η κα Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη παρουσίασε και ευχαρίστησε επίσης όλους τους υποστηρικτές των αγώνων: τα Εθελοντικά Σωματεία, τους φορείς καθώς και τις επιχειρήσεις χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση. Ειδική μνεία έγινε στην εταιρία αθλητικών ειδών Adidas που στηρίζει ένθερμα τη διοργάνωση, χορηγώντας όλο το σύστημα χρονομέτρησης των αγώνων, τις μπλούζες των αθλητών κ.α

Ειδικά για τα εθελοντικά σωματεία τονίστηκε ο ουσιαστικός ρόλος τους στην διοργάνωση αλλά και η πρόθεση της Περιφέρειας για περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση τους. Έγινε μάλιστα αναφορά στην Περιφερειακή Σύμβουλο κα Χαρούλα Γιασιράνη η οποία ως υπεύθυνη για τα εθελοντικά σωματεία δίνει τώρα μια μεγάλη μάχη στις Βρυξέλες για τα προγράμματα χρηματοδότησης τους.

Ο κύριος Waynne Kurtz εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο της τοπικής διοργάνωσης και τόνισαν την δυναμική που έχει ο Μαραθώνιο της Ρόδου. Επεσήμαναν την πρόθεση τους να τον προβάλλουν και να τον στηρίξουν ουσιαστικά, βοηθώντας έτσι την Ρόδο να μπει στον χάρτη των προορισμών του Αθλητικού Τουρισμού, κάτι που άλλωστε ήταν το κύριο κίνητρο τους για την δημιουργία του Μαραθωνίου της Ρόδου.

Παρουσιάστηκε επίσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κο Τέρη Χατζηιωάννου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τερματισμού του Μαραθωνίου και των απονομών. Οι εκδηλώσεις που έχουν την επιμέλεια του ΔΟΠΑΡ, θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του ΑΚΤΑΙΟΝ με παρουσιάστρια την Ολυμπιονίκη κα Πηγή Δεβετζή, ενώ καλέστηκαν όλοι οι Ροδίτες να συμμετάσχουν στην Μεγάλη αυτή γιορτή του Μαραθωνίου.

Τέλος ο Διευθυντής Αγώνων κος Τάκης Μιχαηλίδης, περιέγραψε αναλυτικά τις διαδρομές των αγώνων, το σκεπτικό του σχεδιασμού της διαδρομής καθώς και τις οργανωτικές λεπτομέρειες. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 134 αθλητές, που είναι ο επιθυμητός αριθμός συμμετοχών για αυτή την πρώτη πιλοτική διεξαγωγή του Μαραθωνίου. Για τον ανεπίσημο αγώνα των 5 χλμ που γίνεται χωρίς χρονομέτρηση, υπάρχουν ήδη πάνω από 120 συμμετοχές και οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο ώρα 3μμ στο κατάστημα Adidas Αμμοχώστου 29.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων www.roadstorhodes.com/gr και στην σελίδα του Facebook Roads to Rhodes.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΑΚΤΑΙΟΝ – ΩΡΕΣ 09.30 ΕΩΣ 13.30

09.30 EΝΑΡΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
09.30-10.00 ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΡΟΔΟΥ /RHODES FILARMONIC ORCHESTRA
10.00-11.00 DJ SET BY TASOS GIASIRANIS
11.00-12.00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΕΣ* ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΛΙΩΝ & ΚΥΠΕΛΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΠΗΓΗ ΔΕΒΕΤΖΗ/
*Θα πραγματοποιηθούν απονομές μεταλλίων του Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου και αγώνα 10 χιλ, καθώς και κυπέλλων στον 1ο νικητή του κάθε αγώνα.
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ /FILARMONIC ORCHESTRA OF KALYTHIES
12.00-12.30 ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ MAZORETES ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ « ΜΑΡΙ ΓΚΙΚΑ» /
12.30-13.30 ΠΑΡΑΔΟΣΙAΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΤΖΕΛΟΥ»
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται επίσης η Μασκότ της ομάδας Μπάσκετ ΚΟΛΟΣΣΟΣ μαζί με αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ του Κολοσσού, καθώς και αθλητές της Ακαδημίας του ΔΙΑΓΟΡΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου