Ειδήσεις

Ο ημιτελικός διαγωνισμός στη Ρόδο για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2018 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο πρώτος ημιτελικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του υποψήφιου European Young Chef της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στη Ρόδο,  στο ξενοδοχείο Irene Palace, με τις καλύτερες εντυπώσεις για το επίπεδο των συμμετεχόντων παρά το νεανικό της ηλικίας τους (ο μεγαλύτερος, 21 ετών).

Με έμπνευση από τα νησιά μας και την μοναδική θάλασσα που τα περιβάλλει, οι νεαροί σεφ δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προίόντα και πινελιές από τα γαλάζια και τα γήινα χρώματα που μας περιβάλλουν. Η ευλογία του να ζεις στο Νότιο Αιγαίο γίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα πλέον και στη γαστρονομία. Τολμά δε να εκθέτει του νέους δημιουργούς που διεκδικούν την αναγνώριση έξω από τα σύνορα της χώριας για την ιστορία που διηγούνται τα πιάτα τους. Είναι ο πολιτισμός του Νότιου Αιγαίου, των 48 νησιώ μας, που φέρνει κοντά τους ανθρώπους στον τόπο τους αλλά τους φέρνει κοντά και με τους χιλιάδες επισκέπτες με τις εμπειρίες που δημιουργούν και τις μνήμες που διατηρούν. Είναι τα προϊόντα του τόπου που γίνονται πρώτη ύλη, απλή και ποιοτική, που γίνονται συνδυασμός υλικών και αποκαλύπτονται προκλητικά μέσα από τις γεύσεις.

Οι υποψήφοι, νέοι επαγγελματίες σεφ, κέρδισαν τις εντυπώσεις καθ’ όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού με τις επιδόσεις αλλά και το ήθος τους:

  • Καλογήρου Βασίλης με το πιάτο «τσιπούρα με δημητριακά»,
  • Αδαμίδης Βασίλης με το πιάτο «γιαπράκια κολοκτύπα»,
  • Τζαφάϊ Ντεσιόν με το πιάτο «λαυράκι με χόρτα σύβραση» και
  • η Χριστοδούλου Αγάπη με το πιάτο «ροδόκρεμα ροδίτικη».

Στην τριμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου: Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος, Αχιολάς Αθανάσιος, executive chef στα ξενοδοχεία της εταιρείας Aquasol  και Νικόλαος Κλαδογένης executive chef στο ξενοδοχείο Lydia Maris.

Νικητής αναδείχθηκε μέσα από την διαδικασία, ο Αδαμίδης Βασίλης, ο οποίος θα διαγωνιστεί στη Σύρο με τους νικητές των ημιτελικών που ακολουθούν στην Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9. Οι νέοι σεφ 18-26 ετών που θα αναδειχθούν από τους ημιτελικούς, θα συναντηθούν στη Σύρο στις 22/9 και θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή. Εκεί θα αναδειχθεί ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2018, το Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019» και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, επενδύει με πίστη στα νέα ταλέντα της γαστρονομίας, στους chef που είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσουν στο χώρο μελλοντικά, χάρη στη δημιουργικότητά τους και στην πίστη τους στα τοπικά προϊόντα.

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου