Eνας βεβιασμένος επικοινωνιακός χειρισμός της ειλημμένης από τις αρχές του Αυγούστου απόφασης και μάλιστα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μετά από βασανιστική αξιολόγηση των προσώπων, που θα μπορούσαν να πετύχουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην εκλογική μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Ρόδου και να ενώσουν τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του νησιού σε ένα πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό σχήμα, για την στήριξη της υποψηφιότητας του επιχειρηματία κ. Αντώνη Καμπουράκη, στάθηκε προχθές αφορμή να υπάρξει γκρίνια για την διαδικασία, που ακολουθήθηκε.
Προχθές το απόγευμα συνεδρίασε συγκεκριμένα η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας με την συμμετοχή των κ.κ. Παύλου Μπακίρη (προέδρου), Κώστα Γλεντή, Σοφίας Χατζηγεωργίου, Εφης Χαραλαμποπούλου, Αικατερίνης Κώνστα – Διακίδη, Μηνά Κατσουράκη, Γεωργίου Πάγκαλη και Ν. Δημητρά, του διευθυντή των γραφείων της οργάνωσης κ. Μ. Κουνάκη, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, των προέδρων των τοπικών οργανώσεων κ.κ. Ηλία Τσέρκη (Ρόδου), Τσ. Καραγιάννη (Νότιας Ρόδου), Στ. Λόγγου (Αφάντου – Αρχαγγέλου), Παντ. Συκόφυλλου (Ιαλυσού) και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ κ. Γιάννη Μηνά.
Παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Στέφανος Δράκος.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ακόμα ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και ο κ. Κώστας Ταρασλιάς.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η επιβεβαίωση της ειλημμένης απόφασης στηρίξεως στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου των υποψηφιοτήτων των κ.κ. Γεωργίου Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Αντώνη Καμπουράκη στον Δήμο Ρόδου.
Με την έναρξη της διαδικασίας αφού υπήρξε ενημέρωση των μελών για τις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος εκφράστηκαν παράπονα για το γεγονός ότι έγινε ενημέρωσή τους από δελτίο τύπου, που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εν αγνοία των μελών αλλά και για το ό,τι προηγήθηκε συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, τα αποτελέσματα και το περιεχόμενο της οποίας δεν τους είχε κοινολογηθεί πριν την δημόσια ανακοίνωση, ενώ δεν είχαν προσκληθεί για να συμμετάσχουν.
Κανείς πλην των κ.κ. Κόκκινου και Ταρασλιά δεν εξέφρασαν την αντίρρησή τους για τα πρόσωπα που επελέγησαν και η μόνη ένσταση υπήρξε επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.
Ενταση σημειώθηκε μόνο όταν ο κ. Κόκκινος επιχείρησε να λάβει τον λόγο για να δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, την οποία μάλιστα κοινολόγησε εγγράφως προχθές στα μέλη του κόμματος, που συμμετείχαν στην συνεδρίαση και να εκφράσει τις αντιρρήσεις του επί της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων.
Ο κ. Μπακίρης δεν επέτρεψε την συζήτηση να εκτροχιαστεί και του αφαίρεσε τον λόγο.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόκκινος εγχείρησε στα μέλη δισέλιδο αίτημα για την πολιτική του στήριξη στις εκλογές του Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης τονίζοντας ότι με το έγγραφό του αυτό ενημερώνει «εμπρόθεσμα» την πρόθεσή του να συμμετάσχει ως επικεφαλής «του υπό διαμόρφωση συνδυασμού του».
Ζητά συγκεκριμένα από την φιλελεύθερη παράταξη που υπηρετεί «με συνέπεια επί 37 χρόνια, να δώσει πολιτική στήριξη στην προσπάθεια τη δική μου και των συνεργατών μου».
Εκφράζει την ένστασή του για το ό,τι υπήρξαν συναντήσεις για την επιλογή προσώπων που θα στηρίξει το κόμμα χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις του.
«Θεωρώ αδιανόητο σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η Ν.Δ.. να εκφράζεται σε τυπικό επίπεδο από ένα – δυο άτομα ή μια μικρή παρέα και όχι από τα συντεταγμένα όργανά της όπως η Ν.Ο.Δ.Ε. η Ν.Ο.Σ. οι ΔΗΜ.Τ.Ο. κ.τ.λ.» αναφέρει.

Αναφέρει επίσης ότι «υπηρετεί τα νησιά με συνέπεια» και προβαίνει σε μια απαρίθμηση των θέσεων από τις οποίες υπηρέτησε το κόμμα ως συνδικαλιστής, σε κυβερνητικές και κομματικές θέσεις αλλά και ως υποψήφιος.
Ζητά μάλιστα να διαβιβαστεί το αίτημά του στην ηγεσία της παράταξης και να του αποσταλεί αντίγραφο του σχετικού διαβιβαστικού και τα πρακτικά της προχθεσινής συνεδρίασης!
Ο κ. Ταρασλιάς με την σειρά του εξέφρασε την πικρία του για την διαδικασία που ακολουθήθηκε επισημαίνοντας ότι υπηρετεί το κόμμα από το 1984 και ότι είχε εμπροθέσμως ενημερώσει την παράταξη για την πρόθεσή του να ηγηθεί συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον Δήμο Ρόδου. Απεχώρησε γνωστοποιώντας ότι θα είναι υποψήφιος και ότι δεν θα συμμετάσχει σε άλλη συνεδρίαση του οργάνου.
Για την ίδια συνεδρίαση εκδόθηκε χθες από τη ΝΟΔΕ το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των προτάσεων της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και των στελεχών μας προς την ηγεσία του κόμματος, συνεδριάσαμε το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της οργάνωσής μας και ομόφωνα αποφασίσαμε:
«Σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας και για τους πολίτες, η αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Ν.Δ. και για τον λόγο αυτό αναζητά τους καλύτερους υποψήφιους. Πρόσωπα ικανά και χρήσιμα για την κοινωνία και τους πολίτες. Προσωπικότητες με αξιόλογη πορεία που θα ενώσουν και θα παραγάγουν χρήσιμο έργο για τον τόπο τους.
Μπροστά στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας, όταν η ΝΔ θα κληθεί να διαχειριστεί το χάος που θα αφήσει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε χρέος να επιλέξουμε με σύνεση και ευθύνη εκείνους που θα υπηρετήσουν σε όλα τα επίπεδα το σχέδιο του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανοικοδόμηση της χώρας σε κάθε επίπεδο. Ο πυλώνας της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα διαδραματίσει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο αυτό, στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου αποφασίστηκε ομοφώνως, η στήριξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο που επιτελεί στα νησιά μας και την στήριξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη στον Δήμο της Ρόδου, ώστε το νησί μας να καταφέρει να βγει από το τέλμα και τη στασιμότητα που έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια.
Η ΝΟΔΕ καλεί κάθε Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα, κάθε Ρόδιο, κάθε Δωδεκανήσιο, να ενισχύσουν την προσπάθειά μας για να δούμε επιτέλους να γίνονται πράξη όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας.
Ο Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντώνης Καμπουράκης, σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους έχουν αποδείξει ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Η ΝΔ είναι η μοναδική επιλογή για να σηκώσει το βαρύ φορτίο της επόμενης ημέρας.
Η πρότασή μας θα κατατεθεί σήμερα προς την η γεσία της ΝΔ».

Για τη ΝΟ.Δ.Ε.
Δωδεκανήσου
Ο πρόεδρος
Παύλος Μπακίρης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ