Ειδήσεις

Παραχωρήσεις παραλιών: Τεράστιο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες

Στις παραχωρήσεις των παραλιών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm.

«Διενεργήθηκαν κεντρικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες για  παραχωρήσεις παραλιών, το ενδιαφέρον των  επιχειρηματιών ήταν τόσο μεγάλο που ανοίξαμε επιπλέον παραλίες σε όλη την Ελλάδα και έχουμε καταφέρει και εξυπηρετήσει πάνω από 1.800 και συνεχίζεται το ενδιαφέρον», σημείωσε και πρόσθεσε:

Μέσω της εφαρμογής mycoast καθιστούμε και τον πολίτη συμμέτοχο στο να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε οποιεσδήποτε παρανομίες, παραβάσεις στις παραλίες. Φέτος έχουν συγκεντρωθεί γύρω στις 9.000 καταγγελίες όπου τις 1.000 από αυτές τις εξετάσαμε τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Πήγαμε σε 14 παραλίες που συγκέντρωναν 1.000 καταγγελίες, μιλάμε για Χαλκιδική, Πάργα, Αίγινα, Ρόδο. Σε γενικές γραμμές η πλειονότητα των επιχειρηματιών έχει συμμορφωθεί, παρόλα αυτά ωστόσο υπήρχαν τρεις σφραγίσεις επιχειρήσεων».

«Έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 300 χιλιάδων ευρώ και θα συνεχιστούν τα πρόστιμα αυτά. Τα ποσά που συγκέντρωσε το κράτος σε σχέση με τις παραχωρήσεις παραλιών είναι θεαματικά υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν. Υπάρχουν κάποιες παραλίες όπου καταφέραμε να πάρουμε το δεκαπλάσιο τίμημα από ότι παίρναμε τα προηγούμενα χρόνια», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις αυτόματες υποβολές φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Τσάπαλος τόνισε: «Φέτος για πρώτη φορά δινόταν η δυνατότητα σε πάνω από 1,3 εκατομμύρια μισθωτούς-συνταξιούχους να δουν προ-συμπληρωμένη και αυτόματα υποβληθείσα τη δήλωσή τους χωρίς την παρέμβαση κάποιου φοροτεχνικού ή λογιστή και μάλιστα το μισό εκατομμύριο εξ αυτών το έκανε και αυτόματα υποβλήθηκε η φορολογική του δήλωση  όλα αυτά που λέγονται περί μαζικών λαθών, περί αστοχιών του συστήματος είναι υπερβολές. Ξεκάθαρα λέμε ότι είναι υπερβολές και πρέπει να σκεφτούμε και ποιοι θίγονται από αυτές τις αλλαγές. Μήπως ένα μέρος των λογιστών και των φοροτεχνικών θίγονται οικονομικά;».

«Από το 1,3 εκατομμύριο πολίτες που είχαν προσυμπληρωμένες δηλώσεις οι  430 χιλιάδων ήταν αυτοί που θέλησαν να μην πληρώσουν λογιστή και να γίνει αυτόματα η φορολογική τους δήλωση. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων  είναι η 26 Ιουλίου. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων κινείται ομαλότατα, έχουν υποβληθεί πάνω από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς δεν υπάρχει λόγος καμίας παράτασης», δήλωσε ο κ. Τσάπαλος.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου