Τοπικές Ειδήσεις

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Επενδύστε στο μέλλον σας με σύγχρονες & υψηλού επιπέδου σπουδές

18 Τμήματα | 6 Σχολές | 6 νησιά του Αιγαίου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως μοναδικό πολυνησιωτικό πανεπιστήμιο με έξι (6) Σχολές και δεκαοκτώ (18) Τμήματα σε έξι (6) νησιά, είναι εκ των πρωτοπόρων στον τομέα της υψηλής εκπαίδευσης, καθώς διακρίνεται για την έντονη ερευνητική δραστηριότητα των τμημάτων του και την επιτυχημένη απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

Ως σύγχρονος φορέας γνώσης, το ίδρυμα ξεχωρίζει και για τις πολλαπλές διακρίσεις του σε διεθνείς ακαδημαϊκές κατατάξεις. Με πλούσιο διεθνές προφίλ και συνεχώς αυξανόμενη διεθνή κινητικότητα φοιτητών/φοιτητριών, διαθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, που συμβάλλει στην ενίσχυση της διεθνούς διάστασης της εκπαίδευσης που παρέχει.

Τα προγράμματα σπουδών των 6 Σχολών και των 18 τμημάτων είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων εργοδοτών, εξασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοι/ες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με ενδεικτική έρευνα που διενεργεί σε ετήσια βάση το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το 2023 η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ανέρχεται σε ποσοστό 75%.

Οι καθηγητές/καθηγήτριες και οι ερευνητές/ερευνήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής αρτιότητας και συμμετοχής σε διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες. Παράλληλα η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρει εξατομικευμένες ευκαιρίες σε κάθε φοιτητή/φοιτήτρια, ανάλογα με τις προσωπικές του/της αναζητήσεις και ταλέντα. Με τη στήριξη καθηγητών/καθηγητριών και συμβούλων, οι φοιτητές/φοιτήτριες μπορούν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να προσαρμόσουν την εκπαιδευτική τους πορεία σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους τους.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη των φοιτητών και φοιτητριών. Προσφέρει πάνω από 670 κλίνες σε όλα τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Ρόδο, Σάμο, Σύρο και Χίο για δωρεάν στέγαση, που διατίθενται κατά προτεραιότητα σε πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες, με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Με τα ίδια κριτήρια το Πανεπιστήμιο παρέχει και δωρεάν σίτιση σε φοιτητές/φοιτήτριες, ενώ για όσους/ες δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια το κόστος είναι μόλις 3 ευρώ την ημέρα, δηλαδή λιγότερο από 100 ευρώ το μήνα.

Η απόλυτη ευτυχία ξεκινά από το να κυνηγά κάποιος τα όνειρά του, και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υποστηρίζει κάθε βήμα αυτής της πορείας.

Επισκεφτείτε το https://www.aegean.gr/ και ανακαλύψτε πώς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να βοηθήσει κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να πετύχει τους στόχους του.

Δήλωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο μηχανογραφικό σου! Ανακάλυψε και άνοιξε τα φτερά σου – το μέλλον σου ξεκινά εδώ!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου