Ειδήσεις

Στο φως δύο νέες λίστες μίζας: Siemens, Ολυμπιακοί Αγώνες, εξοπλιστικά- Όλα τα ονόματα

Νέες αποκαλύψεις για δύο απόρρητες λίστες της μίζας. Η Realnews στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι “αναμένονται ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις για τη “χαρτογράφηση” όλων των διαδρομών του μαύρου χρήματος και την αποκάλυψη πολιτικών προσώπων”.

Αναλυτικά, μια καινούργια λίστα για το καθένα από τα δυο μεγάλα σκάνδαλα από τα οποία επωφελήθηκαν υπουργοί και πολίτικοι στην Ελλάδα, αλλά και σημαντικές μαρτυρίες για το μαύρο χρήμα που δόθηκε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έχουν στη διάθεση τους οι εισαγγελικές αρχές.

Όπως αναφέρει η Realnews, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται μετά και τη σύλληψη του Γαλλοελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελίες έχουν καταφέρει να εντοπίσουν δυο λίστες με 44 μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ σε δεκάδες λογαριασμούς.

Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν στο παρασκήνιο των σκανδάλων Siemens και εξοπλιστικών και τα οποία είχαν κατατεθεί στις ελβετικές τράπεζες Dresdner Bank και BNP Baribas ή είχαν μεταφερθεί από αυτές σε άλλες τράπεζες. Σύμφωνα, πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτές οι μεταφορές έγιναν από τα πρόσωπα-κλειδιά των δυο σκανδάλων, τον Παναγιώτη Ευσταθίου και τον Πρόδρομο Μαυρίδη.

Η πρώτη λίστα αφορά σε παχυλά ποσά που μετέφερε ο γενικός διευθυντής της Siemens Hellas Πρ. Μαυρίδης, από το 2002 έως το 2005, ενώ τη δεύτερη αναγράφονται τα χρήματα που μοίραζε σε άλλους λογαριασμούς ο Π. Ευσταθίου, επί σειρά ετών αντιπρόσωπος γερμανικών εταιρειών εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Η πρώτη λίστα
Σύμφωνα πάντα με τη Real, το συνολικό ποσό που μοιράζεται από τους λογαριασμούς του Πρ. Μαυρίδη, Martha Overseas, σε δυο λογαριασμούς που ανήκουν στις υπεράκτιες εταιρείες Ursula Marketing και WED International, στις οποίες πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ακόμα 75.000 ευρώ από τους ελβετικούς λογαριασμούς του Πρ. Μαυρίδη μεταφέρονται στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Γιώργο Κορωνιά, 100.000 ευρώ στο πρώην στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών Μάριο Νικολιδάκη, 300.000 στον Δημήτρη Δαμκαλίδη, 20.000 ευρώ στον Κωνσταντίνο Κάρμα, 70.000 ευρώ στον Χρήστο Μαρκόπουλο, 50.000 ευρώ στον Αντώνη Περίσσιο και 10.000 ευρώ στον Παναγιώτη Κουκουλομάτη.

Εκτός των άλλων, στη λίστα αναγράφονται και τα ονόματα H. Kienest όπου καταλήγουν συνολικά 500.000 ευρώ, Rahm Martin στον οποίο μεταφέρονται 760.000 ευρώ, ενώ 27.045 καταλήγουν στον Buchel Golay. Παράλληλα, 500.000 ευρώ πηγαίνουν από έναν λογαριασμό του Πρ. Μαυρίδη σε έναν άλλο λογαριασμό του ίδιου.

Η δεύτερη λίστα
Όσον αφορά στη δεύτερη λίστα αφορά καταθέσεις άνω των 8 εκατ. ευρώ σε 24 ξεχωριστούς λογαριασμούς που συντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2006.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανάμεσα στους “διακριτικά αμειβόμενους” είναι και ο Παναγιώτης Κατσής, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη για τραπεζικά εμβάσματα που αφορούν στη σύμβαση αγοράς των αρμάτων Leopard 2 το 2003.

Τα υπόλοιπα ονόματα αφορούν στρατιωτικούς, αξιωματούχους και συνεργάτες του Ευσταθίου, όπως ο Γιώργος Σκάρλας (544.437 ευρώ), Εμαννουήλ Σαρτζετάκης (11.574 ευρώ), Αθανάσιος Κανέλλος (51.045 ευρώ), Ευάγγελος Παππάς (64.202 ευρώ), Ελένη Νταβούτη (55.239 ευρώ), Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης (239.071 ευρώ), Ελευθέριος Ψευδοοικονόμου (172.458 ευρώ), Στέλλα Αϊδινιώτη (50.237 ευρώ) και ο Δημήτρης Τσιλινίκος (357.135 ευρώ).

news247.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου