Τοπικές Ειδήσεις

Τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών στο Δήμο Κω από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Επτά αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές προσέφερε στο Δήμο Κω η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, έξι εκ των οποίων τοποθετήθηκαν ήδη από χθες, Πέμπτη 9 Απριλίου, σε δημόσια κτίρια του νησιού μας, με ευκολία στην πρόσβαση σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Ο έβδομος απινιδωτής θα τοποθετηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τα έξι σημεία είναι:

1. Κως πόλη – ΚΕΠ, οδός Κανάρη

2. Ζηπάρι – Αγροτικό Ιατρείο, Κοινοτικό Γραφείο

3. Πυλί – Αγροτικό Ιατρείο, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλίου

4. Αντιμάχεια – Κοινοτικό Γραφείο

5. Μαστιχάρι – Ιερός Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου

6. Καρδάμαινα – Κοινοτικό Γραφείο

Επίσης, τοποθετήθηκε αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο κέντρο της πόλης Κω στην πλατεία Ελευθερίας, στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, προσφορά της οικογένειας Πιζάνια Δημήτρη στη μνήμη της μητέρας του Χατζηστέργου – Πιζάνια Καλλιόπης.

Την τοποθέτηση των απινιδωτών υλοποίησαν τα στελέχη της Ομάδας Διάσωσης Αντώνης Τρουμούλης και Ερρίκος Τρουμούλης (εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ERC στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και χρήση

απινιδωτή) και το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας Νίκος Καλυμνιοναρής.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι φορητή συσκευή, εύκολη στη χρήση, που μπορεί να σώσει ζωές ανθρώπων από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.

Ο Δήμος Κω καλεί τους συμπολίτες μας να διαφυλάξουν τις πολύτιμες συσκευές για τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας, προσέχοντας την ασφάλειά τους, μιας και οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, προσβάσιμο κάθε στιγμή από τον καθένα.

Παράλληλα ο Δήμος Κω ευχαριστεί την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την προσφορά της και την οικογένεια Πιζάνια.

Παράλληλα ευχαριστεί για τη μεγάλη συνεχή προσφορά τους στην τοπική κοινωνία μέσα από σειρά δράσεων τα στελέχη της Ομάδας Διάσωσης Αντώνη και Ερρίκο Τρουμούλη και το Νίκο Καλυμνιοναρή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου