Τοπικές Ειδήσεις

Πρόταση του Μ. Κόνσολα για να παραταθεί η απαλλαγή ενοικίου και τον Απρίλιο και τον Μάιο για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές

Μια νέα πρόταση κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να παραταθεί η απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή από τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις εστίασης, όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, επιχειρήσεις στον κλάδο του πολιτισμού και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αντίστοιχη πρόβλεψη θα πρέπει να υπάρξει και για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίοι αποζημιώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό με το 80% του μηνιαίου μισθώματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας: «Με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας που καθιστά αβέβαιο το χρόνο επανεκκίνησης της αγοράς, αλλά και τη δυσκολία που θα έχει το εγχείρημα αυτό για τις επιχειρήσεις, η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει την επέκταση του μέτρου απαλλαγής από το 100% του ενοικίου για αυτές τις επιχειρήσεις και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ακόμα και αν υπάρξει απόφαση για επανεκκίνηση μέσα στον Απρίλιο, θα αποτελεί ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για να διευκολυνθούν και να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στην προσπάθεια επανεκκίνησης της δραστηριότητάς τους».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ: «Απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή από τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η κυβέρνηση ορθότατα προχώρησε στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνόλου του ενοικίου των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή αρχικά για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και στη συνέχεια και για το μήνα Μάρτιο.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις εστίασης, όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, επιχειρήσεις στον κλάδο του πολιτισμού και τις τουριστικές επιχειρήσεις

Αντίστοιχα, υπήρξε πρόβλεψη και για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε αυτές τις επιχειρήσεις, οι οποίοι αποζημιώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό με το 80% του μηνιαίου μισθώματος.

Με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας που καθιστά αβέβαιο τον χρόνο επανεκκίνησης της αγοράς, αλλά και τη δυσκολία που θα έχει το εγχείρημα αυτό για τις επιχειρήσεις, η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει την επέκταση του μέτρου απαλλαγής από το 100% του ενοικίου για αυτές τις επιχειρήσεις και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ακόμα και αν υπάρξει απόφαση για επανεκκίνηση μέσα στον Απρίλιο, θα αποτελεί ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για να διευκολυνθούν και να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις στην προσπάθεια επανεκκίνησης της δραστηριότητας τους.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο της απαλλαγής από την καταβολή του 100% του ενοικίου για επιχειρήσεις που έχουν μείνει κλειστές με κρατική εντολή, και για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου