Τοπικές Ειδήσεις

Τι αναφέρει η εταιρεία Waste, Water & Energy για το έργο οδοφωτισμού στη Ρόδο

Σε μια εντελώς αβάσιμη και ατεκμηρίωτη εισήγηση της Επιτροπής (ΕΠΠΕ) στηρίχθηκε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου βάσει της οποίας η Waste, Water & Energy, ως ανεξάρτητος ελεγκτής, κηρύχθηκε έκπτωτη. Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία.

Αναλυτικά, η εταιρεία σημειώνει:

“Η Waste, Water & Energy IKE είναι μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ενεργειακής Αναβάθμισης. Η Εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 2672/Β’/6-06-2018) ως Εταιρεία Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ).

Από το 2015, έως και σήμερα, η εταιρεία μας έχει υλοποιήσει πλήθος έργων που εντάσσονται στο τομέα Περιβάλλον, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει  ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα μας (https://www.waste-water-energy.com/).

Στη διάρκεια της διετίας 2018 – 2019 και με βάση την κατάληξη Διεθνών Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών που διενεργήθηκαν, με θέμα την Παροχή Υπηρεσιών Ανεξάρτητων Ελεγκτών  σε Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), η Εταιρεία έχει κηρυχθεί Ανάδοχος σε 7 έργα, των οποίων τα συνολικά στοιχεία έχουν ως εξής: Σύνολο Κεφαλαίων Επένδυσης: 24,5 εκ. €, Εξοικονόμηση Ενέργειας: 486,546 εκ. kWh (σε 12 έτη), Αξία Προϋπολογισμών ΣΕΑ: 72,982 εκ. €, Μείωση Εκπομπών CO2 559,567 t, Αριθμός Φωτιστικών Σημείων προς αντικατάσταση: 97.357 τεμάχια, Συνολική έκταση παρέμβασης: 4.424 τετ. χλμ, Συνολικό Όφελος Δημόσιου Τομέα: 38,446 εκ. €, Εξυπηρετούμενος Πληθυσμός Περιοχών Παρέμβασης: 303.466 άτομα.

Η εταιρεία μας, σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας της, καθώς και της υλοποίησης των συμβατικών της υποχρεώσεων,  (έχει συμβληθεί με περισσότερους από 60 φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, περιλαμβανομένης της Αυτοδιοίκησης), έχει επιδείξει άψογη επαγγελματική συμπεριφορά και προσήλωση στο στόχο και το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από τις χορηγηθείσες , σε αυτήν,   βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης υπηρεσιών που αφορούν : Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών, Ενεργειακό Συμψηφισμό(Net Metering), Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Λυμάτων, καθώς και Διαχείριση Απορριμμάτων και έργων Πληροφορικής συναφών με τους προηγούμενους τομείς.

Ένα αντίστοιχο, με τα προηγούμενα έργα, είναι και αυτό της Ενεργειακής Αναβάθμισης,(ΣΕΑ),του Δημοτικού Οδοφωτισμού  του Δήμου της Ρόδου, του οποίου οι συμβάσεις  τόσο για τον Ανάδοχο, όσο και για τον Ανεξάρτητο Ελεγκτή υπογράφηκαν στις αρχές του 2019. Έως και το τέλος του Νοεμβρίου του 2019 δεν υπήρξε  κανένα απολύτως πρόβλημα στην υλοποίηση της σύμβασής μας , δεδομένου ότι  το σύνολο των προβλεπόμενων Παραδοτέων της Σύμβασης μας, με το Δήμο, είχε παραληφθεί ανεπιφύλακτα. Επίσης, έως και την προαναφερόμενη ημερομηνία δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά , η διαφωνία της αρμόδιας Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης των Υπηρεσιών  (ΕΠΠΕ) που να αφορά την εξέλιξη της Σύμβασης του Ανεξάρτητου Ελεγκτή.

Από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2019, εντελώς  αιφνιδιαστικά και με αποκλειστική  ευθύνη της αρμόδιας Επιτροπής (ΕΠΠΕ), αναπτύχθηκε μια αλληλογραφία μεταξύ της εταιρείας μας και της Επιτροπής, σχετική με την απόδοση από πλευράς Επιτροπής στην εταιρεία μας,  δήθεν ευθυνών για μη ανταπόκριση σε συμβατικές μας υποχρεώσεις, για θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, όπως αυτές περιγράφονται στη σύμβαση που η εταιρεία μας έχει υπογράψει.

Στη συνέχεια και με  πρωτοφανείς κατεπείγουσες διαδικασίες, οι οποίες ελέγχονται από πλευράς νομιμότητας, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, στηριζόμενη σε μια εντελώς αβάσιμη και ατεκμηρίωτη εισήγηση της Επιτροπής (ΕΠΠΕ), αποφάσισε την έκπτωση της εταιρείας μας, χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωσή μας, χωρίς ποτέ να μας καλέσουν για να εκφράσουμε τις απόψεις μας και χωρίς καν να τηρηθεί η προβλεπόμενη από τη σχετική νομοθεσία διαδικασία.

Ενώ η σχετική απόφαση, στάλθηκε στο εταιρικό email της εταιρείας μας στις 31-01-2020, κατά περίεργο τρόπο, όπως διαπιστώσαμε μετά την κοινοποίηση της στην εταιρεία μας, είχε ήδη προαναγγελθεί σε μερίδα του τύπου (πχ Δημοκρατική της Ρόδου), ενώ συνεχίζει  μέχρι σήμερα να αναπαράγεται σε διάφορα έντυπα, βλάπτοντας, εντελώς άδικα, τη φήμη της εταιρείας μας.

Είναι  προφανές ότι η προαναφερόμενη εξέλιξη των γεγονότων  μας εξέπληξε αρνητικά, αφού για πρώτη φορά η εταιρεία μας έρχεται  αντιμέτωπη με μια τέτοια απόφαση. Φυσικά βρισκόμαστε στη διαδικασία άσκησης όλων των προβλεπόμενων ένδικων μέσων, μέσω των οποίων είμαστε βέβαιοι για την ανατροπή της καταχρηστικής, άδικης και αστήρικτης αυτής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου ,που αφορά την εταιρεία μας.

Παράλληλα, θέλουμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι επιφυλασσόμαστε  για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, απέναντι σε όσους επιχειρούν ή επιχειρήσουν να βλάψουν σκόπιμα  τη φήμη της εταιρείας μας  στηριζόμενη  σε μια έωλη και κραυγαλέα αντίθετη σε κάθε έννοια δικαίου υπόθεση.

Τέλος καλούμε, όποιον επιθυμεί πραγματικά να ενημερωθεί για τα ακριβή δεδομένα αυτής της υπόθεσης, ώστε να μπορεί να εκφέρει μια ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα,  να μελετήσει  όλα τα σχετικά στοιχεία, τα οποία και θα έχουμε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή του”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου