Ειδήσεις

Αθώα κρίθηκε 74χρονη κατηγορούμενη για χρήση πλαστού εγγράφου

Αθώα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων μια 74χρονη, κάτοικος της Λίνδου, που κατηγορήθηκε για χρήση πλαστού εγγράφου.
Η κατηγορούμενη εφέρετο να έκανε χρήση εγγράφου που καταγγέλθηκε ως πλαστό από έναν κάτοικο των Αθηνών σε ανακοπή που άσκησε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την οποία επιδιώκει να αναγνωριστεί ως άκυρο πρακτικό συμβιβαστικής επίλυσης διαφοράς βάσει του οποίου αναγνωρίστηκε ο μηνυτής ως κύριος των 8/36 ποσοστών εξ αδιαιρέτου ενός ακινήτου που βρίσκεται στη Λίνδο, εμβαδού 9.200,00 τ.μ.
Η κατηγορούμενη φέρεται να κατέθεσε ως σχετικό το με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 1960 ιδιωτικό πωλητήριο έγγραφο, που, όπως αναφέρει στην ανακοπή και στις προτάσεις της, συντάχθηκε και υπογράφηκε ενώπιον τέως προέδρου της Κοινότητας Λίνδου και δύο μαρτύρων.
Σύμφωνα με το ιδιωτικό πωλητήριο έγγραφο μιά άλλη κάτοικος της περιοχής, πώλησε στον πατέρα της έναν αγρό εκτάσεως 9.200 τ.μ. αντί τιμήματος 7.000 δρχ.
Το εν λόγω έγγραφο, το οποίο φέρεται ως “συνταχθέν” και “υπογραφέν” από τον κατά το έτος 1960 πράγματι πρόεδρο της Κοινότητας Λίνδου είναι φανερό, όπως διατείνεται ο μηνυτής, ότι δεν υπεγράφη απ’ αυτόν αλλά από τρίτο και αποτελεί προϊόν πλαστογραφίας. Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι η επ’ αυτού υπογραφή, φερόμενη ως ανήκουσα στον πρώην πρόεδρο, συγκρινόμενη με υπογραφές του ιδίου επί δημοσίων εγγράφων, πόρω απέχει.
Επιπλέον το εν λόγω υποτιθέμενο “πωλητήριο έγγραφο”, παρουσιάστηκε, ως σχετικό, για πρώτη φορά κατά το έτος 1990, από την μηνυόμενη και τον σύζυγό της, εντός των προτάσεων της αγωγής χρησικτησίας που είχε ασκήσει για να αναγνωρισθεί η κυριότητά της επί του ανωτέρω ακινήτου. Τονίζει παραπέρα ότι ενώ το έγγραφο φαίνεται να συντάχθηκε το έτος 1960, φέρει μεταγενέστερη σειρά χαρτοσήμου και σφραγίδα “ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΛΙΝΔΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, ενώ το έτος 1960 θα έπρεπε να φέρει σφραγίδα “ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ”.
Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τα καταγγελλόμενα σε βάρος της και υποστηρίζει ότι στο έγγραφο δεν είχε τεθεί σφραγίδα και προκειμένου να έχει μεγαλύτερη ισχύ η σφραγίδα τέθηκε σ’ αυτό το 1974.
Την κατηγορούμενη εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Π. Αποστολάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου