Ειδήσεις

30% αυξημένες οι λοιμώξεις του αναπνευστικού στην Ρόδο!

Σε «έξαρση» βρίσκονται αυτή την περίοδο διάφορες ιώσεις, γαστρεντερίτιδες, αλλεργίες κ.λπ. αλλά αυτό που είναι περισσότερο ανησυχητικό, είναι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο κ. Στέλιος Καραταπάνης διευθυντής Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, τα κρούσματα με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρσι!
«Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή, αφού αλλάζει ο καιρός. Ωστόσο δεν έχουμε εισέλθει στην περίοδο ‘αιχμής’ που θα είναι προς τα τέλη του Δεκεμβρίου και τον Ιανουάριο, όπου θα έχουμε και άλλες ιώσεις όπως π.χ. γρίπη».
Ο κ. Καραταπάνης, υπογράμμισε πως σε κάθε εποχή, σημειώνονται διαφορετικές ιώσεις και λοιμώξεις ενώ οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι που είναι επιρρεπείς στα μικρόβια, οι διαβητικοί αλλά κυρίως τα μικρά παιδάκια που πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς ή στα νηπιαγωγεία, πρέπει να προφυλάσσονται πολύ καλά.
«Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι συνήθεις αυτή την περίοδο, όπως και οι αλλεργίες. Είναι η ‘δημοφιλέστερη’ κατηγορία νοσημάτων που ταλαιπωρεί ή ακόμη και απειλεί την υγεία πολλών ανθρώπων κυρίως ευπαθών ομάδων. Οι λοιμώξεις αναπνευστικού περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα νοσημάτων, από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι την πνευμονία» είπε ο κ. Καραταπάνης.
Σε κάθε περίπτωση, οι λοιμώξεις αναπνευστικού, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: του Ανώτερου Αναπνευστικού και του Κατώτερου Αναπνευστικού. Συνιστάται η επίσκεψη στον γιατρό και η αποφυγή της αλόγιστης χρήσης φαρμάκων –κυρίως των αντιβιοτικών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου