Δεν μπόρεσα, από ότι διάβασα, να αποσαφηνίσω πού είναι το μυθιστόρημα, πού οι καταγγελίες, πού ο εγκληματολόγος, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Γ. Πανούσης. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Της Άννας Κανδύλη

Απειλητικά μηνύματα, τα οποία όμως δεν αξιολογεί ως ανησυχητικά, είπε πως δέχεται και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος απαντώντας στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Και εγώ είχα τέτοια θέματα και βρισκόμουν στη θέση εγώ να αναφέρομαι στον κ. Πανούση για τέτοια θέματα και όχι αυτός. Και εγώ είχα μηνύματα ανησυχητικά. Τα υπουργεία αυτά λόγω του αντικειμένου τους είναι ευάλωτα σε τέτοια θέματα. Ωστόσο αισθάνομαι ασφαλής διότι η πολιτεία μας προστατεύει», τόνισε χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης

Στο ερώτημα αν είχε λάβει γνώση η δικαιοσύνη για όσα ανέφερε περί απειλητικών μηνυμάτων ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Εχω φύλαξη, αυτά είναι θέματα που αξιολογεί η αστυνομία. Εχω στοχοποιηθεί και εγώ κατά καιρούς αλλά επαφίεμαι στην ασφάλεια που μας παρέχεται. Στην περίπτωση μου δεν έχουν ονοματεπώνυμο οι απειλές, τουλάχιστον αξιόπιστο».

Ερωτηθείς για τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Πανούσης είπε: «Δεν μπόρεσα, από ότι διάβασα, να αποσαφηνίσω πού είναι το μυθιστόρημα, πού οι καταγγελίες, πού ο εγκληματολόγος. Το γεγονός ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη ο κ. Πανούσης είναι θετικό. Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει σχετικά και θα αξιολογήσει τα πάντα. Εμείς θα περιμένουμε».

Σχετικά με τη συνομιλία που αναφέρει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την έρευνα της
αστυνομίας στις φυλακές, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι το περιστατικό είναι πραγματικό όχι όμως ακριβώς όπως το περιγράφει ο κ. Πανούσης.

«Τα πράγματα έχουν ως εξής. Συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έκανε υπαινιγμούς και κατά εμού και κατά του κ. Πανούση για έλεγχο που είχε γίνει στα κελιά. Τότε έγιναν δηλώσεις από τον κ. Πανούση τις οποίες θεώρησα ότι με θίγουν και απάντησα σχετικά. Ολα είναι γνωστά και σε δελτία Τύπου», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να μπει η αστυνομία στη φυλακή χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Μπορεί να έχει γίνει με εντολή εισαγγελέα», ενώ αν ήταν ενήμερος για τη συγκεκριμένη περίπτωση είπε: «Δεν μπορώ να σας πώς διότι είναι θέματα ασφάλειας τα οποία δεν μπορούν να συζητούνται δημόσια».

Σε άλλη ερώτηση για διαφωνίες του με τον κ. Πανούση, απάντησε: «Διαφωνίες περί του πρακτέου με τον κ. Πανούση είχα αλλά γενικά είχα
καλή συνεργασία. Σε διάφορες ιστοσελίδες είχε καταλογιστεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέλαβε ρυθμίσεις για αιτήματα κρατουμένων. Με τον κ. Πανούση δεν είχα τέτοιες διαφωνίες. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Σε ότι αφορά τον Ξηρό δεν προέκυψε διαφωνία διότι ούτε ο Ξηρός ήθελε να κάνει χρήση για το βραχιολάκι».

real.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ