Τοπικές Ειδήσεις

Σε στάση εργασίας προχώρησαν οι υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου της βάρδιάς τους, οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Φώτη Μπακίρη, η στάση εργασίας έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και απαγορεύει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.
Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, η ΑΔΕΔΥ υποστήριξε – μεταξύ άλλων – ότι «η κυβέρνηση δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Φώτης Μπακίρης, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν ήδη δύο συναντήσεις με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη στον οποίο κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα με τα αιτήματά τους, ενώ επίκειται ακόμη μία μέχρι το τέλος του μηνός: «Έχουμε συναντηθεί ως Σύλλογος Εργαζομένων με τον δήμαρχο στον οποίο καταθέσαμε υπόμνημα με τα θέματα που μας απασχολούν και υπάρχουν εκκρεμότητες.
Τα περισσότερα, έχουν διευθετηθεί αλλά υπάρχουν ακόμη μερικά που πρέπει να λυθούν άμεσα. Ευελπιστούμε να δρομολογηθούν σύντομα. Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων είναι η πληρωμή του εκλογικού επιδόματος από το 2014 για τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, η έναρξη των μαζικών εμβολιασμών σε πάνω από 650 εργαζόμενους (που είναι αναγκαίο για τους δικαιούχους οι οποίοι περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και την Προληπτική Ιατρική).
Όσον αφορά στα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος. Για την διανομή του γάλακτος (που επίσης αφορά περίπου 650 συγκεκριμένους εργαζόμενους), αναμένεται να έρθει προς συζήτηση και έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή για να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακίρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου