Ειδήσεις

Webhotelier: Ο ελληνικός τουρισμός σε κρίση

Σε πρόσφατη έρευνα της Webhotelier παρατηρείται, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, μια μικρή αύξηση στις ακυρωμένες κρατήσεις σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όχι όμως το ίδιο δραματική όσο η πτώση της ροής.

Τα στοιχεία της έρευνας αφορούν σε ένα δείγμα περίπου 1.400 ξενοδοχείων (ως επί το πλείστον μικρομεσαίες μονάδες) και αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο το 15% των online κρατήσεων

Την πρώτη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος διαπιστώνεται πτώση 24% στην ροή των εσόδων από νέες κρατήσεις σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, ενώ την εβδομάδα που διανύουμε (μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος), η πτώση έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο στο 42%.

Η μέση εκτιμώμενη απώλεια σε έσοδα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από το σύνολο των διαδικτυακών κρατήσεων για το δείγμα που εξετάζεται προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Παρατηρείται επίσης μια μικρή αύξηση στις ακυρωμένες κρατήσεις σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όχι όμως το ίδιο δραματική όσο η πτώση της ροής.
ΣΗΜ: Η Webhotelier είναι κορυφαία εταιρεία στον χώρο των online ξενοδοχειακών κρατήσεων
traveldailynews.gr/

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου