Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ένας 19χρονος, ημεδαπός, που μετείχε σε πενταμελή συμμορία νεαρών που διέπραττε διαρρήξεις το τελευταίο 20ήμερο στην πόλη της Ρόδου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν την 5η Ιανουαρίου 2019 έναν 18χρονο, έναν 16χρονο, εναν 19χρονο, έναν 15χρονο, έναν 14χρονο, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και τους γονείς τους ηλικίας 47, 38, 42 και 43 ετών.
Κατηγορούνται κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κλοπών από κοινού κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά συναυτουργία, καθώς και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Όπως διαπιστώθηκε οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει κοινή ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, δρούσαν νυχτερινές ώρες παραβιάζοντας, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, κυλικεία εκπαιδευτικών μονάδων και επιβατικά αυτοκίνητα.
Ειδικότερα εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις κυλικείων (σχολικών μονάδων – εκπαιδευτικού ιδρύματος – δημοσίου φορέα), τέσσερις παραβιάσεις αυτοκινήτων, ένας εμπρησμός σε σχολική μονάδα και μια κλοπή από κατάστημα «minimarket», που διέπραξαν στο χρονικό διάστημα από 04.12.2018 έως 04.01.2019.
Εντοπίσθηκε εξάλλου «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των κλοπιμαίων και την απόκρυψη των διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσαν.
Απολογούμενος ο 19χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι η προανακριτική του ομολογία δόθηκε μετά τη χρήση αστυνομικής βίας…
Ισχυρίστηκε ότι οι συγκατηγορούμενοί του δεν είναι η παρέα του.
Ως συνήγορός του παρέστη ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Διάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ