Στην άσκηση εφέσεως για την επανεξέταση υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν 31χρονο Ροδίτη κρεοπώλη, που διαμένει στο δημοτικό διαμέρισμα Πεταλούδων, ο οποίος συνελήφθη στο Αϊβαλί της Τουρκίας, από υπαλλήλους του τελωνείου του Ιψάλα, την 4η Αυγούστου 2016, για απόπειρα μεταφοράς και για κατοχή ποσότητας 49 κιλών και 428 γραμμαρίων ηρωίνης, σε 96 συσκευασίες, περιτυλιγμένες με χαρτί καρμπόν, προχώρησε Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης.
Στον Ροδίτη, όπως έγραψε η «δημοκρατική», επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών από το Τριμελές Κακουργιοδικείο του Μπουρχάνιε Τουρκίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση διότι θεώρησε την ποινή μικρή.
Η τεράστια ποσότητα ηρωίνης βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο τύπου SUV μάρκας Volkswagen ο αριθμός κυκλοφορίας του οποίου είναι καταχωρημένος, στο όνομα του 31χρονου.
Ο Ροδίτης κατηγορούμενος, διατείνεται ότι δεν εγνώριζε ότι θα μετέφερε ηρωίνη, ότι δεν είχε καμία σχέση με την ποσότητα των ναρκωτικών, που βρέθηκε μετά από ακτινοσκοπικό έλεγχο και έλεγχο σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών σε ειδικές κρύπτες στο αυτοκίνητό του και ούτε είχε δει τα ναρκωτικά και τέλος ότι είχε πραγματοποιήσει το ίδιο δρομολόγιο για λογαριασμό της ίδιας σπείρας ακόμη μια φορά τρεις μήνες πριν την σύλληψή του.
Ο κατηγορούμενος διατείνεται ότι η προανακριτική του κατάθεση ελήφθη υπό πίεση και χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διαψεύδοντας τα όσα είχε παραδεχθεί και τονίζοντας ότι κάποιο άτομο ονόματι «Λάμπρος» του είχε παραχωρήσει το αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβεί στην Τουρκία και να παραλάβει 15.000 ευρώ τα οποία δεν μπορούσαν να του στείλουν λόγω των περιορισμών των capital controls.
Yποστηρίζει ότι άγνωστοι, πιθανότατα με δεύτερο κλειδί αφαίρεσαν το αυτοκίνητο έξω από το ξενοδοχείο, όπου το είχε αφήσει και τοποθέτησαν σ’ αυτό εν αγνοία του τα ναρκωτικά.
Ο 31χρονος, είχε υποστηρίξει προανακριτικά, ότι γνώρισε στη Ρόδο, σε νυχτερινό κέντρο του νησιού, έναν Αλβανό, ονόματι Λάμπρο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τον οποίο παρουσιάζει ως μέλος συμμορίας, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.
Το συγκεκριμένο άτομο, όπως φέρεται να είχε καταθέσει αρχικώς, τον ρώτησε αν θέλει να κερδίσει χρήματα και εκείνος δέχτηκε λόγω της κακής οικονομικής του κατάστασης (υποστηρίζει ότι τα έσοδα του ήταν 800 ευρώ τον μήνα και ότι διαμένει στην οικογενειακή του στέγη).
Ισχυρίστηκε αρχικά ότι συνάντησε τον Αλβανό στην Αθήνα ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα του έδινε αμοιβή ύψους 5.000 ευρώ και θα του κατέβαλλε το ποσό των 1.700 ευρώ για τα έξοδα του ταξιδιού.
Ο ίδιος Αλβανός του διέθεσε και δύο κάρτες κινητού τηλεφώνου για να χρησιμοποιήσει στις επικοινωνίες τους και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 31χρονος, μετέβη οδικώς στην Κωνσταντινούπολη δύο μέρες πριν την σύλληψή του και άφησε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έξω από ξενοδοχείο. Το αυτοκίνητο ανέλαβε το κύκλωμα και συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν γνωρίζει, που είχαν δεύτερο κλειδί και αφού τοποθέτησαν προφανώς σε ειδικές κρύπτες τα ναρκωτικά το άφησαν έξω από το ξενοδοχείο για να το παραλάβει.
Όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας χρήση της μιας κάρτας sim που του είχε δώσει ο Αλβανός του έστειλε μήνυμα για να τον ενημερώσει ότι έφτασε κι ότι είναι στο ξενοδοχείο και μετά πέταξε την κάρτα, όπως του είχε ζητηθεί.
Ακολούθως πήρε το αυτοκίνητο και με την βοήθεια και χρήση συστήματος GPS ταξίδεψε μέσω Ανκάρα και Ισμέρ στο Αϊβαλί. Στην συνέχεια σκόπευε να ταξιδέψει στην Μυτιλήνη και από εκεί στην Αθήνα για να παραδώσει το αυτοκίνητο στον Αλβανό.
Ο 31χρονος, που τονίζει σε όλους τους τόνους ότι είχε ανάγκη τα χρήματα και χρησιμοποιήθηκε, επεσήμανε ότι όταν έφτασε στο Αϊβαλί έκανε χρήση και της δεύτερης κάρτας sim που του είχε δώσει ο Αλβανός και του απέστειλε μήνυμα για να τον ενημερώσει ότι βρισκόταν στο λιμάνι. Ακολούθως, όπως είπε, πέταξε και την δεύτερη κάρτα.
Θυμίζουμε ακόμη ότι τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από σκύλο ανιχνευτή σε τρεις κρύπτες δεξιά και αριστερά του αυτοκινήτου κάτω από την καμπίνα επιβατών στον πυθμένα του οχήματος.
Τα ναρκωτικά είχαν τυλιχθεί, όπως προαναφέρθηκε, σε φύλλα καρμπόν καθώς, όπως αναφέρουν οι αρχές της Τουρκίας, δεν θα εντοπίζοντο από ακτινοσκοπικό έλεγχο του οχήματος. Η αξία της ηρωίνης που κατασχέθηκε ανέρχεται σε 2.966.000 λίρες Τουρκίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ