Την απεμπλοκή τουριστικών επενδύσεων, συνολικής αξίας 5 δισ. ευρώ, που αφορούν την υλοποίηση ιδιωτικών τουριστικών συγκροτημάτων ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου Prodexpo για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
“Πρόκειται για έργα που έχουμε ήδη ξεμπλοκάρει ή βρισκόμαστε στη διαδικασία για να ξεμπλοκάρουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα”, σημείωσε η κ. Κουντουρά, προσθέτοντας ότι υπάρχει αυτή την στιγμή πρόσφορο έδαφος για ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Η ίδια πρόσθεσε ότι μεγάλες εκτάσεις και υφιστάμενα παλαιά ξενοδοχεία είναι διαθέσιμα αυτή την στιγμή για επενδύσεις από ξένους και ιδιώτες επενδυτές. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης νέου Αναπτυξιακού Νόμου με σαφή κριτήρια.
Σχετικά με τις επιδόσεις του τουρισμού, η κα. Κουντουρά σημείωσε ότι το 2015 θα είναι μία ακόμη χρονιά ρεκόρ με 26 εκατ. διεθνείς αφίξεις (σ.σ. από 24 εκατ. το 2014) και 14,5 τουριστικές εισπράξεις.
Σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, ανέφερε ότι στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η διείσδυση σε νέες αγορές, η καθιέρωση επιπρόσθετων πτήσεων, η καθιέρωση θεματικών μορφών τουρισμού, και η συνεργασία με τις Περιφέρειες για την ενιαία προβολή και προώθηση του τουρισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ