Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στον Έκφραση 97, παραχώρησε χθες ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής ανέφερε:

  • Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι μέσα στο πνεύμα της μεγαλύτερης ελευθερίας που έχουμε να σχεδιάσουμε και να ασκήσουμε πολιτική μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, λαμβάνοντας ως δεδομένο τη θετική πορεία των δημοσιονομικών της χώρας. Πρέπει εμείς οι νησιώτες να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί.
  • Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης δεν ήταν ανασχηματισμός εντυπώσεων αλλά ουσιαστικός, γιατί βελτιώνει και αναβαθμίζει την λειτουργία του κυβερνητικού έργου.
  • Οι πολίτες θα διαπιστώσουν την πολιτική που ως τώρα άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και τα μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε ως κυβέρνηση, προσπαθήσαμε να μοιράσουμε όσο πιο δίκαια μπορούσαμε τα βάρη, ώστε να μην επιβαρύνονται αυτοί που πάντα πληρώνουν, δηλαδή τα χαμηλά εισοδήματα. Τώρα έχουμε μπροστά μας να σχεδιάσουμε την δίκαιη ανάπτυξη. Oι πολίτες θα καταλάβουν τη μεγάλη διαφορά της νεοφιλελεύθερης από την προοδευτική πολιτική που νοιάζεται για τους πολλούς, τους αδύναμους, που έχει ως ιδεολογία την αναδιανομή των εισοδημάτων.
  • Η ατζέντα της ΝΔ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε θέματα οικονομικά και ιδιαίτερα κοινωνικής πολιτικής για αυτό καταφεύγει σε κατασκευασμένες ψευδείς δηλώσεις.
  • Από την μεριά της δημοτικής αρχής της Κω γίνεται προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας και επίρριψης ευθυνών στο πρόσωπό μου για το θέμα της καθυστέρησης αποκατάστασης του λιμανιού. Οι εργασίες ΔΕΝ μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Μάιο. Θα ήταν έγκλημα αρχές της τουριστικής περιόδου. Αυτές τις μέρες υπογράφει ο Υπουργός την ανάθεση, θα πάει στη συνέχεια στο ελεγκτικό και προσπαθούμε μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου να ξεκινήσουν οι εργασίες.
  • Στο Περιφερειακό συνέδριο στη Ρόδο τον Απρίλιο ο Δήμαρχος της Κω πρότεινε να φτιάξει το εσωτερικό λιμάνι, διαθέτοντας τα 4 εκατ. του Λιμενικού Ταμείου. Διαφώνησα και για οικονομικούς λόγους, γιατί πιστεύω ότι τα χρήματα αυτά του Λιμενικού Ταμείου πρέπει να διατεθούν για τις ανάγκες των λιμένων της περιοχής μας, αυτών των οποίων την διαχείριση κάνει το Λιμενικό Ταμείο, αλλά και γιατί είμαστε σε θέση να πληρωθεί το κόστος επισκευής (όπως αποδείχτηκε από το να αποδοθεί όλο το ποσό των 29 εκατ. που προβλεπόταν) από τον κρατικό μηχανισμό, άρα το ότι ο δήμος θα το είχε τελειώσει είναι σκόπιμη παραπληροφόρηση. Εξάλλου δεν θα κερδίζαμε τίποτα σε χρόνο αφού οι εργασίες δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα στη σεζόν. Αντίθετα θα καθυστερούσαν, αφού θα χρειαζόταν αλλαγή μελετών, συμβάσεων κ.τ.λ.
  • Η Υπουργική Απόφαση του κ. Γαβρόγλου για αυξημένο ποσοστό εισαγωγής, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, των αποφοίτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω, οι οποίες επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, ήταν μεγάλο επίτευγμα γατί έγινε μετά από μεγάλες πιέσεις που ασκήσαμε στον Υπουργό. Υπήρξαν φυσικές καταστροφές και σε άλλες περιοχές που όμως δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ειδική ρύθμιση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ποσοστό είναι υπέρ της Κω γιατί οι θέσεις που ανοίγονται είναι συνολικά πάνω από 1.000 σε όλες τις σχολές. Στα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν θα φανεί ότι παιδιά που δεν πέρασαν τελικά θα περάσουν και αυτά που θα πέρασαν θα ανέβουν σχολή προτίμησης.
  • Με την ολοκλήρωση της μελέτης για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, τον αυστηρό έλεγχο του δημοσίου για την καταπολέμηση της κερδοσκοπίας, με αλλαγή στο ακτοπλοϊκό κ.α. θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον αποκλεισμό των νησιών.
  • Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των ΟΤΑ είναι μεγάλο λάθος. Όπου έγινε έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, ιδιαίτερα μετά από κάποιο διάστημα όταν δημιουργούνται μονοπώλια στην καθαριότητα. Οι εργολάβοι προσλαμβάνουν προσωπικό με συμβάσεις εξαθλίωσης, το κόστος αυξάνεται και ελέγχεται από αυτούς (π.χ. η καθαριότητα στα Νοσοκομεία). Είναι έγκλημα να τα βάζουν με τους εργαζόμενους. Υπάρχουν αρνητικά στο θέμα αυτό τα οποία όμως είναι απότοκα της διαχείρισης των επιχειρήσεων. Το Υπουργείο έχει δώσει πολλά στους δήμους σε τέτοια προγράμματα και ο δήμος της Κω δεν τα έχει εκμεταλλευτεί. Όπως επίσης δεν έχει εκμεταλλευτεί προγράμματα που υπάρχουν, ώστε να ζητήσει την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού η οποία υπολογίζεται περίπου γύρω στα 5 εκατ. και είναι σημαντικό για τις υποδομές του νησιού, αφού ο υπάρχων βιολογικός καθαρισμός έχει ξεπεράσει την φέρουσα ικανότητα του με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  • Με παρέμβαση στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππά ζήτησα την επιδότηση των Ραδιοφωνικών Σταθμών της παραμεθορίου, ιδιαίτερα των νησιών για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, ώστε να ανταπεξέλθουν στον σημαντικό ρόλο της ενημέρωσης των νησιωτών χωρίς τις παρεμβολές από γειτονικούς σταθμούς του εξωτερικού

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ