Τοπικές Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Κω: Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Υγείας

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Σας συγχαίρω για την ανάληψη της θέσης η οποία φέρει μεγάλη τιμή όπως και ευθύνη. Η είδηση των τελευταίων ημερών από το νησί της Κω που έκανε τον γύρω των ΜΜΕ, είμαι σίγουρη πως δεν θα διέφυγε της προσοχής σας.

Η τραγική υποστελέχωση που υφίσταται η μοναδική δευτεροβάθμια δομή υγείας του νησιού μας, το Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΩ, όπως και η έλλειψη έγκαιρου και ορθού σχεδιασμού κάλυψης του ΕΚΑΒ, έφεραν όλους μπροστά σε μια πραγματικότητα που είχαμε καταλήξει απλά να απευχόμαστε (!!!) αφού έως σήμερα οι αλλεπάλληλες οχλήσεις σε κεντρικό επίπεδο θεσμικών φορέων και πολιτών, δεν απέδωσαν τα επιθυμητά, αυτονόητα και απαραίτητα αποτελέσματα.

Οι πολίτες του νησιού μας, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες, θα βιώνουν από σήμερα με εντονότερο άγχος την καθημερινότητα!

Κάθε πολίτης πρέπει όμως να είναι υγειονομικό καλυμμένος και η πρόσβαση στις υγειονομικές δομές οφείλει να είναι εξασφαλισμένη από το κρότος για όλους τους πολίτες, πόσο μάλλον για τους ακρίτες.

Κοινός στόχος όλων μας, είναι βέβαια, είναι η επίλυση των προβλημάτων και η προαγωγή της υγείας στον νησιωτικό πληθυσμό της χώρας μας.

Σας παρακαλούμε για άμεσες ενέργειες ώστε να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό για την υποστήριξη 24ωρης βάρδιας οι κινητές μονάδες που βρίσκονται στο νησί, όπως και η παθολογική και παιδιατρική κλινική της μοναδικής δευτεροβάθμιας δομής υγείας.

Θα συμφωνήσετε πιστεύω πως το κράτος οφείλει να διαφυλάξει την συνοχή στην διαβίωση στα νησιά της παραμεθορίου, και αυτό είναι εφικτό μόνο εάν οι κάτοικοι αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, αντιλαμβάνονται την παραμονή τους εδώ στα σύνορα της Ευρώπης ασφαλή για την υγεία τους. Αλλωστε και η ανάπτυξη του τουρισμού και η συνεισφορά του στο ΑΕΠ, από όποια σκοπιά του πολιτικού φάσματος και αν την δούμε, περνά μέσα από την δυνατότητα διαφύλαξης του υπέρτατου αγαθού της υγείας.

Μένω στη διάθεσή σας για κάθε περεταίρω πληροφορία.

Με εκτίμηση, Κατερίνα Γαβαλά

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Διευθύντρια ΕΣΥ

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κω

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου