Ειδήσεις

Πρόβλημα σχολικής στέγης στην Κάρπαθο – Ερώτηση στη Βουλή

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Υποδομών σχετικά με το πρόβλημα σχολικής στέγης που έχει δημιουργηθεί στην Κάρπαθο από τότε που το κτήριο του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ κρίθηκε ακατάλληλο από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρει την αναστάτωση που έχει επέλθει στη ζωή του νησιού και στις οικογένειες των 260 μαθητών και ζητά να μάθει αν και πόσο σύντομα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο αίτημα για προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες καθώς και πότε θα επαναλειτουργήσει το σχολικό κτήριο.
Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους Υπουργούς:

Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη

Θέμα:

Με δύο επιστολές του (Μαρτίου και Μαΐου 2017), τις οποίες μας κοινοποίησε, ο Δήμαρχος Καρπάθου θέτει υπόψη της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. το οξύ πρόβλημα σχολική στέγης που έχει δημιουργηθεί στην Κάρπαθο μετά το κλείσιμο ως ακατάλληλου του σχολικού κτηρίου του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα την «έξωση» 260 μαθητών.

Οι μαθητές τελείωσαν τη χρονιά στεγαζόμενοι τις απογευματινές ώρες σε κτήρια Δημοτικού, καθεστώς που κρίθηκε αναγκαίο αλλά μόνο ως προσωρινό καθώς δημιουργήθηκε σωρεία προβλημάτων στην κοινωνική και οικογενειακή ζωή, ένα από τα οποία είναι ότι τα παιδιά που έρχονται με το ΚΤΕΛ να φοιτήσουν από τα χωριά δεν έχουν τρόπο να γυρίσουν το βράδυ στο σπίτι τους.

Η εταιρία Κτιριακές Υποδομές, η οποία έκλεισε το σχολείο ως ακατάλληλο, φαίνεται ότι έχει πληροφορήσει τον Δήμαρχο ότι το σχολείο δεν προλαβαίνει να επαναλειτουργήσει μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι Καρπάθιοι ζητούν να τοποθετηθούν προσωρινές προκατασκευασμένες αίθουσες με σκοπό να αποκατασταθεί προσωρινά η πρωινή λειτουργία του σχολείου και η κανονικότητα στη ζωή εκατοντάδων οικογενειών.

Με τα παραπάνω δεδομένα, ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

–      Προτίθεστε να ανταποκριθείτε στο πιεστικό ζήτημα των Καρπαθίων για πρωινή λειτουργία του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ σε προκατασκευασμένες αίθουσες; Αν ναι, σε τι χρονοδιάγραμμα θα τοποθετηθούν ώστε να ξεκινήσει ομαλότερα η νέα σχολική χρονιά;

–      Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών του κτηρίου ώστε να επιστρέψουν σε αυτό οι μαθητές;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου