Πολιτιστικά

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ: Εικαστικές παρεμβάσεις στο νησί της Καλύμνου από από το Πολυδύναμο Κέντρο

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής Κοινότητας, το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνει, από 11/4 – 15/4, εικαστικές παρεμβάσεις στο νησί και συγκεκριμένα στο Λιμάνι και στο Νοσοκομείο της Καλύμνου.

Οι εικαστικές παρεμβάσεις θα αφορούν graffiti-τοιχογραφίες και ζωγραφική με πινέλα από ομάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών του χώρου, οι οποίοι έχουν προσκληθεί για να φιλοξενηθούν στο νησί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διεκπεραίωση των τοιχογραφιών θα πραγματοποιηθεί με την εθελοντική συμμετοχή των καλλιτεχνών Simple G και Atek από την ομάδα του Μιχάλη Παπαμηχαήλ, οι οποίοι θα προσφέρουν χωρίς αμοιβή τα έργα τους, υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο του ΚΕΘΕΑ.

Το θέμα της εικαστικής παρέμβασης έχει να κάνει με την ελευθερία του ατόμου και την ελευθερία έκφρασης και θα προσαρμοστεί στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του νησιού, ώστε να εκφράζεται η δυναμική της τοπικής κοινωνίας της Καλύμνου.

Οι δράσεις συνδιοργανώνονται με την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, το Δήμο Καλυμνίων και το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης & Κατάρτισης» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υποστηρίζονται από το Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου, το 1ου Νικηφορείο Καλύμνου και το Νοσοκομείο Καλύμνου.

Θεωρούμε ότι αυτές οι δράσεις είναι πολύ σημαντικές για την κινητοποίηση της κοινότητας και την δημιουργία δικτύων ενάντια στις εξαρτήσεις.

 

Με εκτίμηση,

 

Το Θεραπευτικό Προσωπικό Π.Κ.Καλύμνου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου