Σε διαμαρτυρία προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη, προέβησαν χτες οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που προηγήθηκε και ανήκουν στο εργατοτεχνικό προσωπικό ως δικαιούχοι των παροχών μέσων ατομικής προστασίας, γάλακτος και ειδών προληπτικής ιατρικής.  Οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν το πρωί τον κ. Χατζηδιάκο στο γραφείο του και του επέδωσαν γραπτώς, την διαμαρτυρία τους.
Αναλυτικότερα, η διαμαρτυρία αναφέρει τα εξής:
«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, μέλη του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Ρόδου, που ανήκουν στο εργατοτεχνικό προσωπικό και είμαστε δικαιούχοι των παροχών μέσων ατομικής προστασίας, γάλακτος και ειδών προληπτικής ιατρικής σύμφωνα με την ΚΥΑ 53361/2-10-2006 (ΦΕΚ 1503/2006) δηλώνουμε ότι:
• Διαμαρτυρόμαστε για την μη έγκριση της διάθεσης πίστωσης για την παροχή γάλακτος ειδών προληπτικής ιατρικής στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 8/3///2016 (αριθ.απόφ. 39/2016)
• Θα συμμετάσχουμε  στις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας για τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας
• Θα είμαστε παρόντες στην παράσταση διαμαρτυρίας η οποία θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου μετά την πορεία της απεργιακής κινητοποίησης της 7ης Απριλίου 2016. Με την πορεία θα κατατεθεί το παρόν ψήφισμα με τις υπογραφές μας στο Δήμαρχο  για παροχή γάλακτος και ειδών προληπτικής ιατρικής
Οι δηλούντες
Για το Σύλλογο
Εργαζομένων
Βασίλειος Μωραϊτης –
Γραμματέας

Ο Φ.ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρόδου τόνισε πως επισκέφθηκε το Τμήμα Προμηθειών και ζήτησε να του επικαιροποιήσουν την μελέτη για να εξετάσει ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται τη χορηγία γάλακτος.  «Το ξεκαθαρίζω: δεν θα αναφέρω σε ποιες θητείες, αλλά επειδή στο παρελθόν κάποιος προκάτοχός μου δήμαρχος, είχε δώσει χρήματα αντί του γάλακτος (παρανόμως) ή ρεπό αντί του γάλακτος, αποφάσισα να επιμελούμαι ο ίδιος ποιοι θα δικαιούνται και ποιοι θα το πάρουν. Θα γίνει έγκαιρα ο διαγωνισμός και θα προχωρήσουμε» είπε ο δήμαρχος.
Ο κ. Χατζηδιάκος δεσμεύτηκε ακόμη ότι στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Ρόδου θα προχωρήσει σε προσλήψεις μεταξύ αυτών και  γιατρού για το προσωπικό.
Ζήτησε ωστόσο από τους εργαζόμενους, να είναι κι εκείνοι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να εφαρμόζουν κι από την δική τους πλευρά το νόμο, στο πλαίσιο της καλής λειτουργίας της δημοτικής αρχής.
Εξέφρασε, παράλληλα την ανησυχία του, επειδή η οικονομική κατάσταση της χώρας και ειδικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ προβληματική και το μέλλον αβέβαιο: «Προσπάθησα να είμαι κι εγώ συνεπής απέναντί σας. Υπάρχουν δυσκολίες ακόμη κι αν έχουμε θετικό πρόσημο στα οικονομικά μας. Είμαι υποχρεωμένος να έχω δύο μισθούς στο ταμείο για τις πληρωμές σας ώστε να μην τους διακινδυνεύσω. Εμείς, αποφασίσαμε ως δημοτική αρχή, να υπάρχουν τρεις μισθοί στο ταμείο γιατί δεν ξέρω τι εξελίξεις θα υπάρχουν. Η κυβέρνηση δεν έχει βρει τον βηματισμό της, δεν ενδιαφέρεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοιτάζουν μόνο τα οικονομικά. Ξέρω ότι έπρεπε να είχαμε μεριμνήσει γι’ αυτά που μου ζητάτε, αλλά… και μια σειρά από άλλα ζητήματα θα έπρεπε να ήταν λυμένα», είπε, ο δήμαρχος αναφέροντας το Εθνικό Θέατρο, τα έργα υποδομής κ.ά.
Ο κ. Χατζηδιάκος είπε ακόμα ότι αυτά είναι «εκ των ων ουκ άνευ» και θα δοθούν οπωσδήποτε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ