Ειδήσεις

Επιστολή Δημάρχου σε βουλευτές του Νομού, σχετικά με το πρώην στρατόπεδο στην περιοχή Κοκκιάτα

Επιστολή προς τους βουλευτές Δωδεκανήσου του κυβερνώντος κόμματος κ.κ. Σαντορινιό και Καματερό, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής του με το ίδιο προς τον ΥΠΕΘΑ κ. Καμμένο, απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Με την επιστολή του αυτή ζητά την παρέμβαση των βουλευτών για παραχώρηση είτε της κυριότητας είτε κατά χρήση για διάστημα 30 ετών του πρώην στρατοπέδου 299 ΤΕΘ, που βρίσκεται στην περιοχή Κοκκιάτα της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού και το οποίο ήδη χρησιμοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΤΜΗΜΑ :
Ταχ. Δ/νση : Πληροφορίες: Τηλέφωνο : Φαξ :
Ηλεκ/κό Ταχ.: Ιστοσελίδα : ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πλ. Ελευθερίας 1
Α. Γονιδάκης
2241361387
2241046323
mayor@rhodes.gr
www.rhodes.gr
ΠΡΟΣ :
Βουλευτές Δωδεκανήσου
1) κ. Νεκτάριο Σαντορινιό
2) κ. Ηλία Καματερό
ΚΟΙΝ : Βουλευτές Δωδεκανήσου
1) κ. Δημήτρη Γάκη
2) κ. Μάνο Κόνσολα
3) κ. Δημήτρη Κρεμαστινό

Θέμα : Παραχώρηση κυριότητας πρώην Στρατοπέδου 299 ΤΕΘ
Σχετ.: α. Το από 17/10/2002 πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής φυλακίου Κοκκιάτας
β. Το με αρ. πρωτ. 2/29910/2-4-2015 έγγραφό μας

κ.κ. Βουλευτές ,
λάβαμε πρόσφατα ενημέρωση από ΜΜΕ για τη συμμετοχή σας σε παρέμβαση βουλευτών, με τη διαδικασία της επερώτησης, για την παραχώρηση πρώην στρατοπέδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θα ήθελα κατ’ αρχή ως Δήμαρχος Ρόδου αλλά και με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, να σας συγχαρώ για την ενέργεια σας αυτήν και να εκφράσω την ελπίδα σύντομα να τελεσφορήσει.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήδη τη 2α Απριλίου ζήτησα με το β. σχετικό έγγραφό (το οποίο σας αποστέλλω συνημμένα), από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, την παραχώρηση κυριότητας (ή έστω κατά χρήση για διάστημα 30 ετών), του πρώην στρατοπέδου 299 ΤΕΘ στην περιοχή Κοκκιάτα στη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού, όπως λεπτομερώς περιγράφεται στο παραπάνω έγγραφό μας.
Με το παρόν έγγραφό, θα ήθελα να σας ζητήσω να επιμείνετε στην αναγκαιότητα παραχώρησης ακινήτων του στρατού που δεν χρησιμοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και να δείξετε μαζί και με τους άλλους τρεις Δωδεκανησίους Βουλευτές στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση της οριστικής παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου 299 ΤΕΘ στο Δήμο Ρόδου, καθώς όπως αντιλαμβάνεστε και από το συνημμένο έγγραφο κρίνεται αναγκαία για το Δήμο Ρόδου.
Είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες και συνεργασία.
με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Η επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό η οποία είχε σταλεί στις 2/4/2015

ΠΡΟΣ : Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνο Καμμένο

τηλ.: 2106598200 – φαξ:2106443832
Μεσογείων 227-231
Χολαργός Τ.Κ. 15451
ΑΘΗΝΑ

Θέμα : Παραχώρηση κυριότητας πρώην Στρατοπέδου 299 ΤΕΘ
Σχετ.: Το από 17/10/2002 πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής φυλακίου Κοκκιάτας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
μετά από συνεργασία του πρώην Δήμου Ιαλυσού (νυν Δήμου Ρόδου) και της 95 ΑΔΤΕ, στις 17 Οκτωβρίου 2002 παραλάβαμε της έκταση του πρώην στρατοπέδου 299 ΤΕΘ – φυλάκιο Κοκκιάτας, έκτασης 4.625 τ.μ. στην περιοχή Κοκκιάτα της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού, συμπεριλαμβανόμενων των υπερκείμενων εγκαταστάσεων.
Το συγκεκριμένο χώρο ο Δήμος Ρόδου τον χρησιμοποιεί έκτοτε για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας του νησιού, καθώς η θέση της έκτασης το καθιστά ιδανικό για τη στάθμευση των οχημάτων που συμμετέχουν σε δράσεις πυρόσβεσης.
Επειδή ο Δήμος Ρόδου έχει ανάγκη για οργανωμένο χώρο στάθμευσης με την ανάπτυξη συνεργείων οχημάτων και λοιπών υποδομών τόσο για τα οχήματα πυρόσβεσης, όσο και για οχήματα καθαριότητας που εξυπηρετούν της ευρύτερη περιοχή, κρίνεται αναγκαία η μακρόχρονη παραχώρηση του χώρου.
κ. Υπουργέ,
μετά τα ανωτέρω και δεδομένου ότι ήδη ο Δήμος Ρόδου χρησιμοποιεί το παραπάνω χώρο τα τελευταία 13 χρόνια με την ευγενική και πολύτιμη προσφορά του Ελληνικού Στρατού, θα θέλαμε να εξετάσετε τη δυνατότητα να παραχωρηθεί κατά κυριότητα ή έστω κατά χρήση για διάστημα 30 ετών, το πρώην στρατόπεδο 299 ΤΕΘ στην περιοχή Κοκκιάτα στη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού, υπ. αριθμ. 70Α μερίδα γαιών Ιξιάς της κτηματικής περιφέρειας Κανδυλί, έκτασης 4.625 τ.μ. μετά των υπερκείμενων εγκαταστάσεων – κτίριο φυλακίου διαστάσεων 6,08 μ. x 19,70 μ. , όπως περιγράφεται στο από 17/10/2002 πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής.
Είμαστε στη διάθεση σας περαιτέρω πληροφορίες και συνεργασία.
με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Εσωτερική Διανομή :
1. Τμήμα Δημάρχου
2. Τμήμα Ακίνητης περιουσίας
3. Αρχείο Πρωτοκόλλου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου