Ειδήσεις

Ομολογία Κομισιόν:«Με τον Σόρος μιλάμε για το μέλλον της Ευρώπης»!

Πλήρη επιβεβαίωση, στην αποκλειστική ανταπόκριση του Reporter.gr από το Στρασβούργο, για τα περίεργα πήγαινε-έλα του Τζώρτζ Σόρος στην Κομισιόν, έδωσε χθες, με γραπτή του «ομολογία», ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ.

Ερωτηθείς, στις 29 Νοεμβρίου 2018, από την Ιταλίδα ευρωβουλευτή της Ομάδας Ευρώπη Ελευθερίας- Αμεσης Δημοκρατίας IsabellaAdinolfi, για το αν το Ιδρυμα του Τζώρτζ Σόρος θα χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του Α! Αντιπροέδρου της Κομισιόν FransTimmermans, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ αναγκάσθηκε να επιβεβαιώσει την συνάντηση Τίμερμανς-Σόρος και να «ομολογήσει» ότι σ’ αυτή την συνάντηση «συζητήθηκαν τα ευρεία θέματα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, και το μέλλον της Ευρώπης».

Διαψεύδοντας τα περί χρηματοδότησης του αντιπροέδρου της Κομισιόν από το Ιδρυμα του Τζώρτζ Σόρος, ο πρόεδρος της Κομισιόν, ωστόσο, απέφυγε επιμελώς να διευκρινήσει το από πού και πως «νομιμοποιείται» ο γνωστός Σόρος, να συνομιλεί με ανώτατους αξιωματούχους της Κομισιόν και να συζητεί μάλιστα και για το …μέλλον της Ευρώπης.

Ακολουθούν, η πλήρης ερώτηση της Ιταλίδας ευρωβουλευτή και η πλήρης απάντηση του προέδρου της Κομισιόν:

IsabellaAdinolfi, ,Ιταλίδα Ομάδα Ευρώπη Ελευθερίας- Αμεσης Δημοκρατίας 29 Νοεμβρίου 2018

«Όπως αναφέρθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, ο FransTimmermans, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και ιδρυτή των Ιδρυμάτων της Ανοικτής Κοινωνίας, Γιώργο Σόρο.

Οι προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον Μάιο του 2019 πλησιάζουν και η πρόθεση του Πρώτου Αντιπροέδρου Timmermans να είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως «Spitzenkandidat» του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι επίσης γνωστό.

Τα ιδρύματα της ανοικτής κοινωνίας είναι γνωστά για τις δικές τους φιλανθρωπικές δραστηριότητες και για τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και ηγετικών πολιτικών προσωπικοτήτων και άλλων.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω,

1. Μπορεί η Επιτροπή να δημοσιοποιήσει τα κεντρικά ζητήματα που εξετάστηκαν κατά τη συνεδρίαση και, ειδικότερα, κατά πόσον συζητήθηκε ο ιταλικός προϋπολογισμός;

2. Μπορεί η Επιτροπή να ανακοινώσει εάν ο πρώτος αντιπρόεδρος Timmermans έλαβε χρηματοδότηση από τα ιδρύματα ανοικτής κοινωνίας του Soros στο παρελθόν;

3. Μπορεί η Επιτροπή να ανακοινώσει εάν τα ιδρύματα ανοικτής κοινωνίας του Soros θα χρηματοδοτήσουν την επικείμενη εκλογική εκστρατεία του σημερινού πρώτου αντιπροέδρου Timmermans;

Απάντηση Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, 6 Φεβρουαρίου 2019

«Η συνάντηση μεταξύ του Πρώτου Αντιπροέδρου Timmermans και του Ινστιτούτου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ανοικτής Κοινωνίας (OSEPI) που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018 και αναφέρθηκε δεόντως στην ιστοσελίδα του πρώτου αντιπροέδρου συζήτησε τα ευρέα θέματα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, και το μέλλον της Ευρώπης. Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας δεν εξετάστηκε.

2. Ο κ. Timmermans δεν έχει λάβει καμία χρηματοδότηση από τα ιδρύματα ανοικτής κοινωνίας στο παρελθόν.

3. Ο κ. Timmermans δεν έχει καμία πρόθεση να αναζητήσει οποιαδήποτε χρηματοδότηση από τα ιδρύματα ανοικτής κοινωνίας σε οποιοδήποτε πλαίσιο στο μέλλον»

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου