ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και τρίτη μήνυση για κακουργήματα σε υπαίτιους επεισοδίων εις βάρος της εταιρείας «Cool Rhodes»!

Δαμιανός Αθανασίου 5 λεπτά ανάγνωση
UBER ΤΑΞΙ

Και τρίτη μήνυση, προ­άγ­γελο νέων σοβαρών εξε­λί­ξεων, προ­σέ­λαβε η δικα­στική έρευνα για τα απίθανα επει­σό­δια βίας στις εγκα­τα­στά­σεις της εται­ρείας «Cool Rhodes», που χρη­σι­μο­ποιεί την πλατ­φόρμα της «UBER» στην οδό Ηλία Βενέζη τον Απρίλιο του 2023.

Δύο εκπρό­σω­ποι της εται­ρείας και η Ι.Κ.Ε. υπέ­βα­λαν και νέα μήνυση εις βάρος του προ­έ­δρου του σωμα­τείου «Σύν­δε­σμος Ιδιο­κτη­τών Ταξί Ρόδου», για κακουρ­γη­μα­τική ηθική αυτουρ­γία, σε κακουρ­γη­μα­τική εκβίαση από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία, κατά συρροή και κατ’ εξα­κο­λού­θηση και σε ακόμη 28 ιδιο­κτή­τες και οδηγούς ταξί για συναυ­τουρ­γία στην πράξη αυτή για κακουρ­γη­μα­τική εκβίαση, κατ’ επάγ­γελμα, από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία, κατά συρροή και κατ’ εξα­κο­λού­θηση, η οποία τελέ­σθηκε, με μετα­χεί­ριση απειλών βλάβης της επι­χεί­ρη­σής!

Επι­πλέον, εγκα­λούν τους ίδιους και ζητούν την συσχέ­τιση της δικο­γρα­φίας με άλλες που εκκρε­μούν για συγκρό­τηση, ένταξη, διεύ­θυνση και συμ­με­τοχή κατά περί­πτωση σε εγκλη­μα­τική οργά­νωση!

Οπως έγραψε η «δημο­κρα­τική», οι κατη­γο­ρίες της ένωσης για διά­πραξη πλημ­με­λή­μα­τος με το οποίο επι­διώ­κε­ται προ­σβολή της ζωής, της ιδιο­κτη­σίας και της περιου­σίας, της δια­τά­ρα­ξης κοινής ειρήνης με τη μορφή της συμ­με­το­χής σε συγκε­ντρω­μένο πλήθος που με ενω­μέ­νες δυνά­μεις δια­πράτ­τει βιαιο­πρα­γίες ενα­ντίον προ­σώ­πων ή πραγ­μά­των, της απειλής διά­πρα­ξης εγκλη­μά­των και της συμπλο­κής με τη μορφή επί­θε­σης που έγινε από πολλούς και εξαι­τίας αυτής προ­κλή­θηκε βαριά σωμα­τική βλάβη ανθρώ­που και της δια­κε­κρι­μέ­νης φθοράς ξένης ιδιο­κτη­σίας από κοινού για πράγμα ιδιαί­τερα μεγάλης αξίας απο­δί­δο­νται σε έναν 26χρονο στον οποίο μαζί με άλλους «άγνω­στους» επί του παρό­ντος δράστες συνε­λή­φθη για τα επει­σό­δια, οδη­γή­θηκε ενώπιον του Αυτό­φω­ρου Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κείου Ρόδου και η δίκη ανα­βλή­θηκε.

Η δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί περι­λαμ­βά­νει ακόμη 4 άτομα και συγκε­κρι­μένα τον 65χρονο πρόεδρο του συν­δέ­σμου ταξί και τρεις ημε­δα­πούς ηλικίας 55, 40 και 59 ετών.

Θυμί­ζουμε ότι την 27η Απρι­λίου 2023 και περί ώραν 15.40 στην οδό Ηλία Βενέζη, πλήθος οργα­νω­μέ­νων οδηγών ταξί, έχοντας ως ηθικό αυτουργό τον πρόεδρο του συν­δέ­σμου τους, ο οποίος φέρεται να προ­κα­λούσε το συγκε­ντρω­μένο πλήθος, προ­κά­λεσε επι­κίν­δυ­νες σωμα­τι­κές βλάβες σε 45χρονο υπάλ­ληλο της εται­ρίας «Cool Rhodes», σπά­ζο­ντάς του το πόδι και διέ­πρα­ξαν φθορές σε περίπου 15 σταθ­μευ­μένα οχήματα ιδιο­κτη­σίας της εται­ρίας αλλά και σε ισόγεια επι­χεί­ρηση.

Στην πορεία ο ιδιο­κτή­της και η νόμιμη εκπρό­σω­πος της εται­ρείας «CoolRhodes IKE», κάτοι­κοι Αθηνών ατομικά αλλά και η εται­ρεία υπέ­βα­λαν ενώπιον της Εισαγ­γε­λέως Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου δεύτερη μήνυση κατά 4 ατόμων και κατά ιδιο­κτη­τών ή οδηγών ΤΑΧΙ αλλά και κατά παντός, αγνώ­στου επί του παρό­ντος ως προς τα στοι­χεία ταυ­τό­τη­τάς του, ενε­χο­μέ­νου και ποι­νι­κώς υπευ­θύ­νου ως αυτουρ­γού, συναυ­τουρ­γού, ηθικού αυτουρ­γού και συνερ­γού και εν γένει συμ­μέ­το­χου σε παρά­νο­μες, άδικες και αξιό­ποι­νες πράξεις, εις βάρος τους.

Με την μήνυσή τους ζήτησαν τότε την άσκηση νέων διώξεων για:

-Κακουργηματική εκβίαση από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία, κατά συρροή και κατ’ εξα­κο­λού­θηση, σε βάρος των παθό­ντων οδηγών και των διοι­κη­τι­κών υπαλ­λή­λων της εται­ρίας και των εγκα­λού­ντων – μηνυό­ντων.

-Απόπειρα ληστείας, από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία, με ιδια­ζό­ντως επι­βα­ρυ­ντι­κές περι­στά­σεις, δεδο­μέ­νου ότι από την από­πειρα ληστείας επήλθε βαριά σωμα­τική βλάβη και εκτε­λέ­σθηκε με ιδιαί­τερη σκλη­ρό­τητα ενα­ντίον προ­σώ­που.

-Κακουργηματική σκο­πού­μενη βαριά σωμα­τική βλάβη από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία.

-Απόπειρα ανθρω­πο­κτο­νίας από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία.

-Τετελεσμένη ληστεία από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία (με αφαί­ρεση οκτώ κινητών τηλε­φώ­νων).

-Κακουργηματική εκβίαση με βία και απειλή βλάβης της επι­χεί­ρη­σης της εται­ρίας κατ’ επάγ­γελμα, από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία, κατά συρροή και κατ’ εξα­κο­λού­θηση.

-Επικίνδυνες σωμα­τι­κές βλάβες, από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία και κατά συρροή, παρά­νομη οπλο­φο­ρία από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία.

-Παράνομη οπλο­χρη­σία από κοινού και κατά συναυ­τουρ­γία.

Καθώς και για οποια­δή­ποτε άλλη παρά­νομη, άδικη και αξιό­ποινη πράξη που θα απο­δει­χθεί από την ανά­κριση, η οποία θα διε­νερ­γη­θεί, ότι έχουν τελέσει.

Στην πολυ­σέ­λιδη μήνυση, περι­γρά­φο­νται περι­στα­τικά που προ­κα­λούν εύλογη ανη­συ­χία όπως σωμα­τική βία, απειλές, εκβια­σμοί, προ­πη­λα­κι­σμοί, εξυ­βρί­σεις με την έναρξη της λει­τουρ­γίας της εται­ρίας και μάλιστα μόλις έπεσε το σκοτάδι ήδη από τις πρώτες κιόλας στιγμές έναρξης της λει­τουρ­γίας της, που σημαί­νει ότι είχε προη­γη­θεί συστη­μα­τική και επι­χει­ρη­σιακή οργά­νωση ενα­ντίον της.

Η τρίτη μήνυση που υπο­βλή­θηκε αφορά επει­σό­δια στο λιμάνι την 7η Ιουλίου 2023. Η εται­ρεία συνο­πτι­κώς δια­τεί­νε­ται ότι μετά από την πλήρη κατα­στροφή από εγκα­λού­με­νους οχη­μά­των της στις 27 Απρι­λίου 2023, η οποία κατέ­στησε πλήρως και παντε­λώς αδύνατη την λει­τουρ­γία της εται­ρίας και της επι­χεί­ρη­σής στο νησί της Ρόδου, προ­γραμ­μά­τισε, προ­κει­μέ­νου να ξανα­ε­πι­χει­ρή­σουν την ύστατη προ­σπά­θεια να ενερ­γο­ποι­η­θεί στη Ρόδο, προς όφελος του νησιού, του του­ρι­σμού του, των κατοί­κων και του κοι­νω­νι­κού συνόλου, την απο­στολή οκτώ οχη­μά­των από τον Πειραιά με το πλοίο «BLUE GALAXY».

To συγκε­κρι­μένο πλοίο, είχε προ­γραμ­μα­τι­σμένη ώρα άφιξης 12.00 την μεσημ­βρία της Παρα­σκευής, 7 Ιουλίου 2023, στο λιμάνι της Ρόδου.

Προς πλήρη προ­στα­σία των εργα­ζο­μέ­νων και προ­κει­μέ­νου να μην δημιουρ­γη­θεί κανένας απο­λύ­τως κίν­δυ­νος για τους οδηγούς και τα αυτο­κί­νητά απο­φά­σι­σαν να ανα­θέ­σουν την εκφόρ­τωση των αυτο­κι­νή­των από το συγκε­κρι­μένο πλοίο σε Ρόδιο εξει­δι­κευ­μένο επαγ­γελ­μα­τία μετα­φο­ράς αυτο­κι­νή­των.

Στις 11.40 της 7ης Ιουλίου 2023 η διευ­θύ­ντρια της επι­χεί­ρη­σης έλαβε ένα απροσ­δό­κητο τηλε­φώ­νημα από ένα γνωστό της, ο οποίος την ενη­μέ­ρωσε ότι οι ταξι­τζή­δες γνω­ρί­ζουν ότι περι­μέ­νουν τα οχήματα της εται­ρίας και κατευ­θύ­νο­νται μαζικά και οργα­νω­μένα προς το λιμάνι της Ρόδου με στόχο να απα­γο­ρεύ­σουν και να απο­κλεί­σουν πλήρως την εκφόρ­τωση των αυτο­κι­νή­των από το πλοίο.

Το τηλε­φώ­νημα προ­ξέ­νησε κατά­πληξη στην διευ­θύ­ντρια, επι­κοι­νώ­νησε τηλε­φω­νικά με τον διοι­κητή της Τρο­χαίας Ρόδου και του γνω­στο­ποί­ησε την συγκε­κρι­μένη πλη­ρο­φο­ρία.

Κατευ­θυ­νό­με­νοι όμως προς το λιμάνι μεγάλος και ασυ­νή­θως υπέρ­με­τρος αριθμός αυτο­κι­νή­των ταξί, εκι­νού­ντο προς την ίδια κατεύ­θυνση, δηλαδή προς το λιμάνι.

Του­λά­χι­στον ογδόντα ταξί είχαν φθάσει ταυ­το­χρό­νως και είχαν σταθ­μεύ­σει στην είσοδο του λιμα­νιού. Από τα ταξί κατήλ­θαν αντί­στοι­χος αριθμός ταξι­τζή­δων, και κατευ­θύν­θη­καν με ταχύ­τητα, συγκρο­τη­μένα και οργα­νω­μένα και στά­θη­καν μπροστά στον κατα­πέλτη του πλοίου «BLUE GALAXY».

Σκοπός των εγκα­λου­μέ­νων, όπως προ­έ­κυ­πτε από τις απειλές τους και από τις απει­λη­τι­κές ενέρ­γειές τους, ήταν, όπως υπο­στη­ρί­ζε­ται στην μήνυση να μην κατε­βά­σουν, σε καμία απο­λύ­τως περί­πτωση, τα αυτο­κί­νητά από το πλοίο.

Ως συνή­γο­ρος για την υπο­στή­ριξη της κατη­γο­ρίας παρί­στα­ται ο κ. Σάββας Παυ­λί­δης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.