Ατάκτως Ερριμμένα

Κάνε το όπως στην Κέρκυρα

Διαμαρτύρεται, ο Πρόεδρος των ΑμεΑ Ρόδου κ. Μανώλης Ζηδιανάκης με επιστολή του στον Δήμαρχο,  για «ράμπες οι οποίες δεν τοποθετούνται σωστά και αμαξίδια θαλάσσης σπασμένα που αποτελούν κίνδυνο όχι μόνο για τα ΑμΕΑ αλλά και για οποιονδήποτε λουόμενο επισκέπτεται τις παραλίες αυτές. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος εκεί και έτσι επαφιόμαστε στη διάθεση του κάθε ανθρώπου που διαχειρίζεται τις ομπρέλες στις εκάστοτε παραλίες προκειμένου να διαθέσουν τον εξοπλισμό και να βοηθήσουν τα ΑμΕΑ.»

Θα μπορούσε ο κ. Ζηδιανάκης, να παροτρύνει τους αρμόδιους του Δήμου,  να ρίξουν μια ματιά στην Κέρκυρα και να πάρουν μαθήματα από το πως έγινε υπόδειγμα για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στις παραλίες και γιατί αυτό ωφελεί όχι μόνον τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, μόνιμους κατοίκους, αλλά και τον τουρισμό. Έναν Δήμο που αποτελεί παράδειγμα πολιτισμού τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την συμπεριφορά προς τα ΑμεΑ. Πλέον η Κέρκυρα μετρά στο σύνολο 14 παραλίες προσβάσιμες για ΑμεΑ (τις οποίες συμπεριλαμβάνει στους τουριστικούς χάρτες) εξοπλισμένες με πλωτά αμαξίδια, που επιτρέπουν στους ανθρώπους αυτούς να μπουν με ασφάλεια στο νερό. Σε κάποιες μάλιστα από αυτές διαθέτει και ράμπες μέσα στο νερό που βοηθούν ηλικιωμένους να μην στερούνται αυτής της χαράς. Και κάπως έτσι, το 2019 η Κέρκυρα θα διεκδικήσει το έπαθλο της πλέον φιλικής προς τα ΑμεΑ περιοχής της Ευρώπης, συμμετέχοντας στον διεθνή ετήσιο διαγωνισμό ΕΝΑΤ (European Network for Accessible Tourism). Η προσπάθεια όμως για προσβάσιμες παραλίες ξεκίνησε το 2014, Πλέον έχει ενταχθεί επίσημα στον προϋπολογισμό του δήμου ένα ποσό, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν κάθε χρόνο τέσσερα πλωτά αμαξίδια. Να σημειωθεί ότι όλη αυτή η προσπάθεια έχει ωφελήσει και τον τουρισμό του νησιού, καθώς τουρίστες με κινητικά προβλήματα από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στην Κέρκυρα για να απολαύσουν τις παραλίες της. Στα άμεσα σχέδια του δήμου είναι να γίνει η Κέρκυρα ο πρώτος προορισμός στη Μεσόγειο σε ότι αφορά σε παραλίες προσβάσιμες σε ΑμεΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου