Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν φαίνεται να έχει ακόμα «χωνέψει» την ήττα του στην εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία της ΝΔ.

Οι σχέσεις του μάλιστα με το σημερινό πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκονται όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος σε περίοδο παγετώνων, καθώς έχουν να συνομιλήσουν εκ του σύνεγγυς πάνω από έξι μήνες.

Ο συνήθως προσεκτικός και πιστός στην κομματική του ταυτότητα, κ. Μεϊμαράκης δεν αποφεύγει πλέον τις δημόσιες αιχμές κατά του Προέδρου της «γαλάζιας» παράταξης, δηλώνοντας εμφατικά την διαφωνία του με επιλογές προσώπων όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που στελεχώνουν την ηγετική πυραμίδα και αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι αυτήν τη στιγμή η ΝΔ δεν διαθέτει εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Σχολιάζοντας στον Real fm δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον κ. Μητσοτάκη να κάνει ανοίγματα προς την πλευρά του, στα οποία ο ίδιος δεν ανταποκρίνεται, είπε ενοχλημένος:

«Κι εγώ τα διάβασα αυτά και πρέπει να σας πω ότι πράγματι ο κ. Μητσοτάκης με πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο, την ίδια ημέρα, όμως που ήμουν στο Στρασβούργο και το ήξερε. Δεν μπόρεσα να απαντήσω. Δεν ήταν δηλαδή οκτώ τηλέφωνα σε οκτώ εβδομάδες, ήταν σε μία ημέρα 8 τηλέφωνα για να μην πω σε μία ώρα και ήταν η Πέμπτη πριν από το συνέδριο της Παρασκευής. Και όταν τον ξαναείδα του είπα ότι είδα το τηλέφωνο και ότι ευχαρίστως όποτε θέλει, είμαι στη διάθεσή του, αλίμονο. Αλλά να ξέρετε ότι από την ημέρα που εξελέγη, δηλαδή από τις 12 Γενάρη, 13, που τον είδα δεν τον έχω ξαναδεί».

Την ίδια ώρα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξαναθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία, λέγοντας: «Θεωρώ ότι για μένα αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει. Και πιστεύω ότι θα κάνω αυτό που έκανα πάντα δηλαδή να βοηθήσω τη νέα ηγεσία και τη Ν.Δ. να γίνει πλειοψηφία με πρόγραμμα και να μπορεί να το εφαρμόσει».

Δεν απέφυγε πάντως τις αιχμές για τις επιλογές του Προέδρου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι η διοίκηση του κόμματος και η νομή της κομματικής εξουσίας είναι κάτι που αφορά τον πρόεδρο. Στα πρόσωπα δύσκολα θα συμφωνήσουμε ποτέ. Και πρέπει να σας πω κιόλας ότι ήδη δεν συμφωνούμε, σε πάρα πολλά από αυτά. Εγώ πιστεύω ότι με πολλούς μπορούμε να συνυπάρχουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι στην ηγετική ομάδα. Δεν μπορεί να κραυγάζουν».

Όταν ωστόσο, του ζητήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Δεν νομίζω ότι βοηθάν αυτά, ούτε θέλω να δημιουργήσω τέτοιου είδους ζητήματα ή να δώσω τροφή σε εσωκομματική συζήτηση και να μου πουν κιόλας ότι τώρα που είμαστε μπροστά και όλα τα σχετικά. Εγώ πειθαρχώ σε αυτά».

Δείχνοντας πάντως, ότι η απόσταση που τον χωρίζει από την ηγεσία σήμερα τουλάχιστον, είναι μεγάλη, συμπλήρωσε εξίσου αιχμηρά: «Θέλω να έχω μία τακτική επαφή με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό έγκειται σε αυτόν. Δεν μπορώ σαν τον “Μήτσο” να πετάω κεφαλάκι από πίσω “να είμαι κι εγώ εδώ, να σου πω την άποψή μου”. Άμα θέλει να με ρωτήσει, είμαι ανοιχτός. Ούτε νομίζω ότι μας τιμά να λέει ότι τον παίρνω τηλέφωνο ή του στέλνω μηνύματα, άλλωστε εγώ δεν ξέρω τη νέα τεχνολογία. Εγώ είμαι του φαξ. Είμαι παλιός και γι’ αυτό ακριβώς και δεν “τσιμπάω” και πολύ στα ζητήματα αυτά».

Η κομψά επιθετική απάντηση της ΝΔ

Η Συγγρού, κράτησε χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας να συντηρήσει το θέμα, με τον εκπρόσωπο τύπου όμως Γ. Κουμουτσάκο να δηλώνει με λεπτή αποδοκιμασία κάτω από τις λέξεις: «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, εξέχον – κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Έχει γνώση και μεγάλη εμπειρία. Και η άποψή του είναι πάντα σεβαστή και χρήσιμη. Όλοι γνωρίζουν ότι η πόρτα του Προέδρου του Κόμματος είναι πάντα ανοιχτή».

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ