ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλ.Τσίπρας: Ηρθε η στιγμή η αγωνία να αντικατασταθεί με την ελπίδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σταϊνμάγερ-Τσίπρας
Μέγεθος γραμμάτων

Πο­λι­τι­κό που μά­χε­ται για την ενό­τη­τα της Ευ­ρώ­πης και καλό φίλο της Ελ­λά­δας χα­ρα­κτή­ρι­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας τον Πρό­ε­δρο της Γερ­μα­νι­κής Δη­μο­κρα­τί­ας Φρανκ Βάλ­τερ Σταϊν­μά­γερ, κατά την υπο­δο­χή του τε­λευ­ταί­ου στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός ανέ­φε­ρε ότι οι σχέ­σεις Γερ­μα­νί­ας-Ελ­λά­δας δια­τα­ρά­χθη­καν τα τε­λευ­ταία χρό­νια, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ωστό­σο ότι η τέχνη και ο πο­λι­τι­σμός μπο­ρούν να απο­τε­λέ­σουν την γέ­φυ­ρα που θα ενώ­σει τους δύο λαούς.

«Έχει έλθει η στιγ­μή το συ­ναί­σθη­μα της αγω­νί­ας να αντι­κα­τα­στα­θεί με το συ­ναί­σθη­μα της ελ­πί­δας», υπο­γράμ­μι­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, ανα­φε­ρό­με­νος στον ελ­λη­νι­κό λαό και όσα έχει υπο­στεί τα χρό­νια της κρί­σης και προ­σθέ­το­ντας ότι πρέ­πει να δια­φυ­λα­χθεί η ενό­τη­τα της Ευ­ρώ­πης, αλλά και οι ευ­ρω­παϊ­κοί λαοί.

Σταϊν­μά­γερ: Η Ευ­ρώ­πη δεν είναι υπεύ­θυ­νη για όλα

«Μετά το Brexit πρέ­πει να ξα­να­συ­ζη­τή­σου­με, πρέ­πει να αρ­χί­σου­με να μι­λά­με θε­τι­κά για την Ευ­ρώ­πη και να μην θε­ω­ρού­με ότι η Ευ­ρώ­πη είναι υπεύ­θυ­νη για όλα. Η Ευ­ρώ­πη τα τε­λευ­ταία 70 χρό­νια προ­σέ­φε­ρε ει­ρή­νη και στα­θε­ρό­τη­τα. Ίσως η απο­χώ­ρη­ση του Ηνω­μέ­νου Βα­σι­λεί­ου να κα­θι­στά σαφές ότι κάτι πρέ­πει να συμ­βεί ώστε να μην αφή­σει η Ευ­ρώ­πη να γίνει παι­χνί­δι στα χέρια άλλων. Εδώ συ­γκα­τα­λέ­γο­νται θέ­μα­τα όπως το προ­σφυ­γι­κό και το με­τα­να­στευ­τι­κό, η εσω­τε­ρι­κή και εξω­τε­ρι­κή ασφά­λεια, η οι­κο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη και οι θέ­σεις ερ­γα­σί­ας», ανέ­φε­ρε με τη σειρά ο Γερ­μα­νός πρό­ε­δρος.

«Εκτι­μώ ιδιαί­τε­ρα τις προ­σπά­θειες που έκανε η Ελ­λά­δα και το θάρ­ρος της να επι­τε­λέ­σει αυτό το έργο. Ελ­πί­ζω ότι τα νέα που λά­βα­με σή­με­ρα το πρωί ανα­φο­ρι­κά με τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις της Μάλ­τας να είναι αλη­θι­νά, γιατί αυτό θα είναι πολύ θε­τι­κό», προ­σέ­θε­σε.

«Η πα­ρου­σία μου εδώ είναι ένα μή­νυ­μα ότι οι ελ­λη­νο­γερ­μα­νι­κές σχέ­σεις είναι ευ­ρύ­τε­ρες απ’ ό,τι συ­ζη­τεί­ται δη­μο­σί­ως. Η έκ­θε­ση Documenta 14 θα μας δώσει την ευ­και­ρία να δούμε τα πράγ­μα­τα από μια άλλη γωνία και μια φρέ­σκια και δια­φο­ρε­τι­κή οπτι­κή», κα­τέ­λη­ξε ο κ. Σταϊν­μά­γερ

Κα­θη­με­ρι­νή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.