Ειδήσεις

Ψάχνουν για νάρκες στον Κρεμαστενό ποταμό

Την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, συναντήθηκαν στον Κρεμαστενό ποταμό η πολιτική ηγεσία της Κρεμαστής, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου συζήτησαν τις διαδικασίες τελικού ελέγχου ύπαρξης και απομάκρυνσης ναρκών και εκβάθυνσης της κοίτης.

Από το 2011 που αναλάβαμε τις τύχες της Κρεμαστής, ένα από τα θέματα που αναδείξαμε ήταν η αποναρκοθέτηση, ο αποχαρακτηρισμός του ποταμού ως “ύποπτος χώρος” και ο καθαρισμός του.

Σε συνεργασία του Στρατού, του Δήμου και της Περιφέρειας καθαρίστηκε το νότιο τμήμα και μέρος του βόρειου. Έτσι οι πλημμύρες δεν προξένησαν μεγαλύτερο κακό στον οικισμό . Ο στρατός παρέδωσε το ναρκοπέδιο (αποχαρακτηρισμένο) σε δημόσια χρήση αλλά η έρευνα έγινε σε βάθος μέχρι τα 40 εκατοστά.

Πριν από δύο χρόνια ζητήσαμε την έρευνα για μεγαλύτερο βάθος. Στο αίτημά μας ή απάντηση ήταν αρνητική. Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες συνεργαστήκαμε με το Δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και υποβάλαμε το αίτημά μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άμεσα εντεταλμένος αξιωματικός του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ. επικοινώνησε μαζί μου και συζητήσαμε λεπτομέρειες του έργου. Η μεγάλη μου έκπληξη ήταν το βάθος της έρευνας που θα ξεπεράσει τα πέντε! (5) μέτρα. Έτσι χτες έγινε η συνάντηση με απεσταλμένο του στρατηγού αξιωματικό της 95 ΑΔΤΕ και περιγράφηκαν οι εργασίες που θα αρχίσουν σύντομα.

Θα έρθει από την Αθήνα σύντομα συνεργείο με σύγχρονα μηχανήματα για τον εντοπισμό ναρκών.

Μηχανήματα του Στρατού, του Δήμου και της Περιφέρειας θα προβούν στην εκβάθυνση και αποκομιδή των φερτών υλικών τα οποία ανέβασαν το βυθό της κοίτης με συνέπεια τις πλημμυρικές καταστάσεις.

Θα γίνει και άλλη συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το συντονισμό των εργασιών.

Ένας στόχος μας πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί. Ένας αγώνας μακρύς και μεγάλος θα φτάσει στην ολοκλήρωσή του. Όχι άλλες ανθρωποθυσίες. Λέτε να ξαναδούμε τη Λιβάδα μας όπως τη ζήσαμε εμείς κάποτε; το ελπίζω!

Νίκος Κεφαλάκης
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου