Ειδήσεις

Η Ελλάδα στη δεκάδα των ασφαλέστερων προορισμών παγκοσμίως

Η ασφάλεια που νιώθουν όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα αποτελεί βασικό σύμμαχο του ελληνικού τουρισμού που κράτησε τη χώρα όρθια στη διάρκεια της κρίσης.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και μέσα από έρευνα της Berkshire Hathaway Travel Protection, εταιρείας του μεγιστάνα, Γουόρεν Μπάφετ, η οποία συγκαταλέγει την Ελλάδα στη δεκάδα των ασφαλέστερων προορισμών παγκοσμίως και συγκεκριμένα στην ένατη θέση.

Ασφαλέστερος προορισμός αναδεικνύεται η Αυστραλία με δεύτερη τη Σουηδία και τρίτη τη Νέα Ζηλανδία.

Το  Top 10 των ασφαλέστερων προορισμών για ταξίδια το 2020

1. Αυστραλία
2. Σουηδία
3. Νέα Ζηλανδία
4. Ιταλία
5. Οι Κάτω Χώρες
6. Γαλλία
7. Ισλανδία
8. Ιρλανδία
9. Ελλάδα
10. Ιαπωνία

Για τη διαμόρφωση της λίστας, κάθε χρόνο η BHTP ζητά από τουρίστες να βαθμολογήσουν τα μέρη σε όλο τον κόσμο που νιώθουν ασφαλέστεροι. Με βάση αυτά τα στοιχεία, αλλά και τα δικά της, συν τα στοιχεία του Global Peace Index που εκδίδεται κάθε χρόνο, τη βαθμολόγηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλους δείκτες όπως UL Global Safety Index και ο Global Finance Index ανακηρύσσει τους ασφαλέστερους προορισμούς.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου