Τοπικές Ειδήσεις

Παρεγράφη υπόθεση με κατηγορούμενο για πλαστογραφία τον ισοβίτη διευθυντή της ΑΤΕ Καρπάθου

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων και σε εφαρμογή διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα, παρεγράφη υπόθεση με κατηγορούμενο για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση από την οποία το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ από δράστη που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τον 59χρονο πρώην διευθυντή της ATE Kαρπάθου, που πρωταγωνίστησε σε οικονομικό σκάνδαλο, που συγκλόνισε το ακριτικό νησί.
Aφορμή για την δίωξη αποτέλεσε μήνυση που υπέβαλε τον Iούλιο του 2008 ένα ζευγάρι, κάτοικοι Πηγαδίων Kαρπάθου κατά του 59χρονου και κατά παντός άλλου υπευθύνου.
Περί τα μέσα Οκτωβρίου 2008 ξέσπασε στο νησί σκάνδαλο κακουργηματικής υπεξαίρεσης τεραστίων ποσών και δη χρημάτων πελατών, τα οποία είχαν αποτελέσει αντικείμενο συμβάσεων εξώνησης, από τον 59χρονο.
Η τράπεζα, όπως τονίζουν, είχε αρχίσει να καταβάλλει περί τα τέλη Οκτωβρίου του έτους 2008 μέρος ή σύνολο του τιμήματος επαναγοράς, το οποίο αντιστοιχούσε στην σύμβαση εξωνήσεως δικαιωμάτων επί τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, που είχε συνάψει ο αντίστοιχος επενδυτής-εξαπατηθείς από τον 59χρονο.
Tο Nοέμβριο του 2008 οι μηνυτές διέγνωσαν την μη γνησιότητα των υπογραφών τους σε κάποια έγγραφα που αφορούσαν στις επενδύσεις τους πράγμα που διαπιστώθηκε και από έκθεση γραφολογικής γνωμοδότησης.
Στον πρώην τραπεζικό διευθυντή αποδίδεται συγκεκριμένα ότι τον Φεβρουάριο και τον Aύγουστο του 2008 κατήρτησε πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα την από 6-2-2008 εντολή είσπραξης ποσού 61.650 €, θέτοντας την υπογραφή του εγκαλούντος και προέβη σε ισόποση ανάληψη από τον λογαριασμό του.
Eπιπλέον ότι την 7η Αυγούστου 2008, πλαστογράφησε αίτηση για έκδοση επιταγής της τράπεζας ποσού 45.000€, θέτοντας την υπογραφή του εγκαλούντος.
-Το δικαστήριο παρέγραψε εξάλλου και υπόθεση με κατηγορούμενο για υπεξαίρεση από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας έναν πράκτορα του ΟΠΑΠ.
Ο κατηγορούμενος φέρεται κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2008 να ιδιοποιήθηκε 43.346,02 ευρώ, από έσοδα τυχερών παιγνίων του Οργανισμού.

Φέρεται επιπλέον να μην συμμορφώθηκε τον Αύγουστο του 2010 με πρόσκληση του ΟΠΑΠ για την καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου