Το «δόγμα Παυλόπουλου» με την εκ του μακρόθεν επιτήρηση της αστυνομίας για να μην προκληθούν τα πνεύματα φαίνεται πως  υιοθετεί η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι οδηγίες στους αστυνομικούς ενόψει της συγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια στις 17:00 το απόγευμα είναι «μακρινή επιτήρηση και παράλληλη κίνηση με τους διαδηλωτές ώστε να μην υπάρχει πρόκληση…».

Επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ «βλέπουν»  μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της δικηγόρου Τσουκαλά στα Εξάρχεια  από την φωτοβολίδα να υπάρχει στους κόλπους των αντιεξουσιαστών «διαμάχη» και «σκεπτικισμός» και αναμένουν πως θα «συμπεριφερθούν» απόψε.

Τα προέορτια στη μαθητική πορεία

Νωρίς το μεσημέρι σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά την μαθητική πορεία για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία καθώς ομάδα κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και τη Σταδίου με κάδους σκουπιδιών, στους οποίους έβαλαν φωτιά.

Είχε προηγηθεί πετροπόλεμος από τους κουκουλοφόρους και ανταπόδοση με χημικά από τα ΜΑΤ στα Προπύλαια.

Ανεμπόδιστη η ομάδα των νεαρών ξήλωσε πεζοδρόμια, προκειμένου να συγκεντρώσει πέτρες ως «πολεμοφόδια», έστησε οδοφράγματα με λαμαρίνες, με τους ελάχιστους αστυνομικούς να επιτηρούν… από μακριά.

 

Πού ξεκίνησαν τα έκτροπα

Τα πρώτα έκτροπα ξεκίνησαν στην οδό Ακαδημίας. Ομάδα 40 κουκουλοφόρων εκτόξευσε πέτρες και άλλα αντικείμενα και η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδόφραγμα στην Μασαλλίας στα Προπύλαια ενώ άλλη ομάδα περνούσε στη οδό Πανεπιστημίου ξηλώνοντας πινακίδες και φανάρια. Κατέβηκαν στην οδό Σταδίου επιδιδόμενοι στους ίδιους βανδαλισμούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ