Επεισόδια σημειώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά τις νέες συγκεντρώσεις συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα έχουν στηθεί οδοφράγματα κοντά στην Πλατεία Εξαρχείων, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας με δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη

Κλειστή είναι και η οδός Μάρνη από την Γ’ Σεπτεμβρίου έως την Πατησίων και η Πατησιων από Ομόνοια εως λεωφόρος Αλεξάνδρας.

Στη Θεσσαλονίκη, επεισόδια είναι σε εξέλιξη έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο Γεννηματά, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Εκατοντάδες αντιεξουσιατές πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες σε αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Ορισμένοι αντιεξουσιαστές έχουν μπει στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, όμως αυτή τη στιγμή δεν εκτυλίσσονται επεισόδια στον πανεπιστημιακό χώρο. Νωρίτερα, περίπου 500 αντιεξουαστές αποκόπηκαν από την κύρια πορεία και πέταξαν ένα βαρελότο προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ