ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγοράκι 4 ετών ξεψύχησε λόγω έλλειψης μονάδας εντατικής θεραπείας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
νοσοκομειο παιδί
Μέγεθος γραμμάτων

Την μισή Ελ­λά­δα ανα­γκά­στη­κε να δια­σχί­σει από νο­σο­κο­μείο σε νο­σο­κο­μείο ένα αγο­ρά­κι 4,5 ετών, λόγω της έλ­λει­ψης μο­νά­δας εντα­τι­κής θε­ρα­πεί­ας Παί­δων. Τε­λι­κά, εξέ­πνευ­σε στο Πα­νε­πι­στη­μια­κό Νο­σο­κο­μείο Λά­ρι­σας.

Ο θά­να­τος του παι­διού έχει προ­κα­λέ­σει οργή και αγα­νά­κτη­ση στην κοι­νω­νία της Ιτέας, με τον δή­μαρ­χο Δελ­φών να κα­ταγ­γέλ­λει σο­βα­ρές ελ­λεί­ψεις στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ριο­χή.

«Όλη η το­πι­κή κοι­νω­νία έχει συ­γκλο­νι­στεί. Είναι αδια­νό­η­το. Έχου­με πάρα πολλά θέ­μα­τα με το νο­σο­κο­μείο. Τα έχου­με ανα­δεί­ξει αλλά δεν έχει βελ­τιω­θεί κάτι μέχρι στιγ­μής», είπε στον Real Fm 97.8 ο δή­μαρ­χος Δελ­φών, Θα­νά­σης Πα­να­γιω­τό­που­λος.

Για «ανο­χύ­ρω­τη υγεία και για τρα­γι­κές ελ­λεί­ψεις στο ΕΣΥ» έκανε λόγο στον Real Fm 97.8 ο Πρό­ε­δρος των Νο­σο­κο­μεια­κών Για­τρών, Δη­μή­τρης Βαρ­νά­βας.

«Από την Αθήνα μέχρι την Θεσ­σα­λο­νί­κη δεν υπάρ­χει ούτε μία μο­νά­δα Νε­ο­γνών αλλά και στις μο­νά­δες ενη­λί­κων έχου­με 150 κρε­βά­τια κλει­στά, τα οποία ση­μαί­νουν 2.500 θα­νά­τους ετη­σί­ως, οι οποί­οι θα μπο­ρού­σαν να απο­φευ­χθούν», τό­νι­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Βαρ­νά­βας.

Real Fm 97.8

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.