Ειδήσεις

Καθιέρωση δράσης προληπτικής ιατρικής από τη Λέσχη Lions Ρόδου για τα χωριά της Νότιας Ρόδου

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η επίσκεψη του ιατρικού κλιμακίου της Λέσχης Lions Ρόδου στο χωριό Ασκληπιείο και μετά από πρόταση της Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου κ. Μαρίας Παπαβασιλείου, συζητήθηκε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης  την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και αποφασίστηκαν τα εξής:

Λόγω της μεγάλης ζήτησης του κόσμου να καλύψει βασικές ιατρικές του ανάγκες, ιδιαίτερα σήμερα με την οικονομική κρίση που βιώνουμε, απεφάσισε να καθιερώσει μια ετήσια επίσκεψη ενός πολυδύναμου ιατρικού κλιμακίου, που θα περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις ειδικότητες, για εξέταση των κατοίκων των χωριών της Νότιας Ρόδου. Εξάλλου, η δράση αυτή εμπίπτει στους στόχους που έθεσε η Λέσχη μας, ανάμεσα στους οποίους είναι και η προσφορά στην υγεία.

Ο χώρος στον οποίο θα εξετάζονται οι ασθενείς θα είναι το Πνευματικό κέντρο Ασκληπιείου, το οποίο θα διαμορφωθεί με ειδικά παραβάν ώστε να δημιουργηθούν χώροι εξέτασης ανά ειδικότητα και χώρος αναμονής των ασθενών. Θα υπάρχει γραμματεία από μέλη της λέσχης μας, που θα διευκολύνει στην τήρηση μιας στοιχειώδους σειράς προτεραιότητας και θα οδηγεί τους προς εξέταση κατοίκους στον κατάλληλο γιατρό.

Η όλη εκδήλωση θα συνεχίσει να είναι υπό την αιγίδα του μέλους μας Γιάννη Χατζηλαζάρου και στο σχεδιασμό της Λέσχης μας προβλέπεται η μεταφορά με λεωφορείο, όσων κατοίκων των υπολοίπων χωριών της Νότιας Ρόδου επιθυμούν να εξεταστούν. Το λεωφορείο, θα ζητηθεί από το Δήμο Ρόδου ή θα καλυφθεί από χορηγό.

Θα ανακοινώνεται έγκαιρα το πρόγραμμα και οι ειδικότητες, που θα περιλαμβάνονται στο κλιμάκιο, για να γίνει η προσφορά πιο ουσιαστική και χωρίς ταλαιπωρία των κατοίκων.

 

Για τη Λέσχη Lions Ρόδου,

Ο  Πρόεδρος της λέσχης

 

Ιωάννης  Χατζημανώλης

Ο  Γεν. Γραμματέας

 

Βασίλειος  Γιακουμάκης

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου