Ειδήσεις

Πρόθυμη η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των κρατητηρίων και των λοιπών χώρων του Α.Τ. Ρόδου

Προϋπόθεση,  να υποβληθεί στην Περιφέρεια, το σχετικό αίτημα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, Μανώλη Ανδρουλάκη, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 Παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη, Φιλήμονα Ζαννετίδη, η συνεργασία είχε ως αντικείμενο την ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού την κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, όπου λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, έχουν διαμορφωθεί εξαιρετικά προβληματικές καταστάσεις, τόσο για τους κρατούμενους, όσο και για το προσωπικό της Αστυνομίας.

 Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε εκτελέσει έργο βελτίωσης των κρατητηρίων, ωστόσο οι καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί εκ των συνθηκών, απαιτούν και νέα παρέμβαση, για την οποία, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε στον κ. Ανδρουλάκη ότι η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να διαθέσει τους απαιτούμενους πόρους για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Α.Τ. Ρόδου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εκτέλεσης των έργων, δεδομένου ότι η κατάσταση που επικρατεί, δεν τιμά τον πολιτισμό μας.

 Παράλληλα, η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να διαθέσει τους πόρους που απαιτούνται και για τους λοιπούς χώρους του Α.Τ. Ρόδου, ο οποίοι χρήζουν συνολικής αναβάθμισης, ούτως ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού της Αστυνομίας.

 Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ζήτησε επίσης την συνδρομή της Περιφέρειας για την διαμόρφωση λέσχης σίτισης του προσωπικού της Αστυνομίας, αίτημα στο οποίο ο κ. Χατζημάρκος, απάντησε θετικά.

 Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως, προϋπόθεση για την συνδρομή της Περιφέρειας στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Α.Τ. Ρόδου, τόσο για τα κρατητήρια, όσο και για τους λοιπούς χώρους, είναι να υποβληθεί το σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια αίτημα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν μπορεί να παρέμβη αυτοβούλως σε ένα κτίριο που δεν αποτελεί ιδιοκτησία της και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Ανδρουλάκη να μεριμνήσει και εκείνος από την πλευρά του, ώστε το Υπουργείο να υποβάλει το σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια, το συντομότερο δυνατόν.

 Ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση κάθε φορά που θα ζητηθεί η βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία , όπως τόνισε, «είναι πάντοτε αρωγός, σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση των δύσκολων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο Α.Τ. Ρόδου, τόσο για τους ανθρώπους που κρατούνται εκεί, όσο και για το προσωπικό της αστυνομίας, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο δυσανάλογο μεγάλο πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου