Τοπικές Ειδήσεις

Ο κ. Κ. Ταρασλιάς επέστρεψε στην αντιδημαρχία Τουρισμού

Καθόλα έτοιμος για την αντιδημαρχία Τουρισμού την οποία ανέλαβε μόλις προχθές, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο κ. Κώστας Ταρασλιάς, αφού επανήλθε σε ‘γνώριμο’ περιβάλλον και καθήκοντα που είχε ασκήσει και στο παρελθόν.
«Με μεγάλη χαρά, ξαναγυρίζω σε γνώριμα μέρη. Σε μέρη τα οποία πραγματικά αγάπησα αφού για μένα, ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση όταν μου ανατέθηκε για πρώτη φορά ο Τουρισμός. Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα και διαφορετικά πράγματα, σε σχέση με το παρελθόν. Να υπενθυμίσω ότι για πρώτη φορά, έχουμε ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι αγορές, αφού έγινε η πρώτη έρευνα και η πρώτη εισήγηση – ανάλυση του τουριστικού προϊόντος στη Ρόδο. Επίσης, για πρώτη φορά είχαμε κάνει σύμβαση για να έχει ο Δήμος Ρόδου το δικό του προσωπικό υλικό, από δικά του φιλμάκια, ενώ είχαμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με τους Digital Nomads (Ψηφιακούς Νομάδες) –και μια σειρά από άλλα πράγματα, τα οποία ήταν πολύ σημαντικά και επέκτειναν τις δράσεις τις οποίες είχε η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου. Επιπλέον, είχαμε άψογη συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, για να μπορέσουμε να επεκταθούμε ακόμη περισσότερο, σε νέες αγορές. Με την παρουσία μου αυτό το τετράμηνο –μέχρι την λήξη της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής, οι δραστηριότητές μας, θα συνεχιστούν κανονικά, με όλα εκείνα τα πράγματα που έχουν σχέση με τους bloggers, με τους ανθρώπους του ΕΟΤ από όλη την Ευρώπη, με τα Fan Trips τα οποία κάνουμε –και φυσικά, την κορυφαία τουριστική έκθεση για την Ρόδο που είναι το Λονδίνο (6-9 Νοεμβρίου 2023).
Στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήσαμε την Δευτέρα, στον ΠΡΟΤΟΥΡ υπό την νέα του σύνθεση (και πρόεδρο τον κ. Θανάση Στάμο) συζητήσαμε διεξοδικά για τις δράσεις που θα γίνουν καθώς και για την περαιτέρω συνεργασία με την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.
Ετοιμαζόμαστε να συμμετέχουμε με την αντιπροσωπεία μας, μαζί με τον ΕΟΤ σε ένα μεγάλο περίπτερο και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν οι τουρ οπερέιτορς, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες που εμπλέκονται με τον Τουρισμό, με τις μεγάλες εταιρείες της Αγγλίας κ.ο.κ.».
Ο νέος αντιδήμαρχος Τουρισμού, δεσμεύτηκε, καθώς παρά το γεγονός πως είναι μια δύσκολη περίοδος λόγω των επικείμενων εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 (και για τον ίδιο προσωπικά) θα ‘βάλει τα δυνατά του’ για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα.
«Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε εις πέρας και την εκδήλωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού την οποία θα εορτάσουμε ξανά στην Ρόδο –με μια μεγάλη συναυλία ενώ θα στηρίξουμε και όλες τις άλλες ενότητες με ανάλογες εκδηλώσεις».
Ο κ. Ταρασλιάς, είπε επίσης ότι κάποιες δράσεις και πρωτοβουλίες που είχαν ξεκινήσει επί της προηγούμενης θητείας του στην αντιδημαρχία Τουρισμού συνεχίστηκαν, ενώ κάποιες άλλες όχι: «Είναι σημαντικό το γεγονός πως πρώτος ξεκίνησα την πρωτοβουλία με τους Digital Nomads – Ψηφιακούς Νομάδες και μάλιστα είχα αφήσει σχετική μελέτη. Επίσης, είχα ξεκινήσει την καταγραφή με τα ‘Μονοπάτια’ και όλες τις πρωτότυπες δράσεις που ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση, είμαι πάρα πολύ περήφανος, διότι η καμπάνια που είχαμε πραγματοποιήσει σαν Διεύθυνση Τουρισμού (What I Love About Rhodes) βραβεύτηκε και διακρίθηκε. Το σίγουρο είναι ότι φύγαμε από παλιές λογικές και επεκταθήκαμε σε μια πιο ουσιαστική κατεύθυνση για την διαφήμιση και προβολή του νησιού της Ρόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου