Ικανοποιημένη από την πορεία της φετινής τουριστικής κίνησης εμφανίσθηκε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ καθώς και στα Press Trips με ξένους δημοσιογράφους που θα φιλοξενηθούν στο νησί μας.
«Ποικίλες είναι οι δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού αυτό το διάστημα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Πρόσφατα συμμετείχαμε στην εναλλακτική έκθεση Tour Natur που έγινε στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου γι ακόμη μια χρονιά δώσαμε το παρόν. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά επενδύουμε στους Γερμανούς που θέλουν να επισκεφθούν το νησί της Ρόδου, την περίοδο εκτός σεζόν και προσανατολίζονται σε εναλλακτικές δραστηριότητες (στην ύπαιθρο, αθλητικές δράσεις κ.λπ.) Είναι γεγονός πως η γερμανική αγορά και σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, αρχίζει να επενδύει στην Ρόδο αφού καταγράφει αυξητικά νούμερα» δήλωσε η αντ/ρχος.
Ωστόσο πέρα από τις ‘Ημέρες Τουρισμού’ που θα βρίσκονται σε εξέλιξη καθ’ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο, η κα Χατζηλαζάρου αναφέρθηκε και στον συντονισμό πολλών δημοσιογραφικών αποστολών από διάφορες χώρες.
«Μας επισκέφθηκε μια διαπρεπής Blogger, η οποία γράφει στο City Times και απευθύνεται κυρίως σε ξένους αλλά και Έλληνες απόδημους από την Αυστραλία και την Αμερική. Επίσης, ήρθε στην Ρόδο μέσω του ΕΟΤ Αγγλίας μια αποστολή με έξι δημοσιογράφους, που συντονίζεται από το πρακτορείο ‘On the beach’ που θα παραμείνουν στο νησί από τις 4 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προβάλουν την Ρόδο στην βρετανική αγορά.
Ακόμη, προγραμματίζουμε με τον ΕΟΤ Μιλάνου, την επίσκεψη ενός έγκριτου δημοσιογράφου – φωτογράφου του κ. Φιλιπίνη, ο οποίος είναι αρκετά γνωστός στην Ιταλία μέσα από την αρθρογραφία του στο Bella Europa και θα παραμείνει στην Ρόδο από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, συνεχίζουμε τον Οκτώβριο με την αποστολή που συντονίζει ο ΕΟΤ Αυστρίας – Ουγγαρίας, και αποτελείται από τέσσερις δημοσιογράφους και συνοδούς του ΕΟΤ μαζί με την υπεύθυνη της Aegean στην Ουγγαρία που θα μείνουν στην Ρόδο από τις 4 έως τις 16 Οκτωβρίου προκειμένου να ετοιμάσουμε ένα μεγάλο και δυναμικό άνοιγμα στην ουγγρική αγορά.
Αναμένουμε τρεις ακόμη δημοσιογράφους τον Οκτώβριο από την Νότια Γαλλία, με υπεύθυνο τον συντονιστή του 5ου Σαλονιού Τουρισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Ρόδος θα λάβει μέρος στην έκθεση και θα είναι ο τιμώμενος προορισμός. Τους Γάλλους δημοσιογράφους θα υποδεχτούμε 9 με 16 Οκτωβρίου στο νησί μας οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη» όπως είπε.

Οι εκθέσεις για το
β’ εξάμηνο του 2018
Όσον αφορά τις τουριστικές εκθέσεις, η αντιδήμαρχος Τουρισμού είπε πως προτεραιότητα είναι η συμμετοχή της Ρόδου στην έκθεση του Λονδίνου (φιλοξενούμενη στο περίπτερο της ΠΝΑΙ) ενώ παράλληλα θα συμμετέχει στην έκθεση της Βαρσοβίας και στις εκθέσεις Filoxenia & Athens Expo στην Αθήνα.
«Βέβαια, η Ρόδος θα έχει και μία αυτόνομη παρουσία μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ σε εξειδικευμένες εκθέσεις οι οποίες θα έχουν να κάνουν με Τουρισμό Luxury και Συνεδριακό Τουρισμό. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα αφού οριστικοποιηθεί η συμμετοχή μας στις συγκεκριμένες εκθέσεις» όπως τόνισε.
Η κα Χατζηλαζάρου, είπε ακόμη ότι είναι θετικά τα μηνύματα για την σεζόν καθώς μέχρι και τον Ιούλιο, η τουριστική κίνηση σημείωσε μία αύξηση της τάξης του 10%: «Σημειώθηκε ένα έλλειμμα στον εσωτερικό Τουρισμό αλλά θεωρούμε ότι είναι κάτι πρόσκαιρο, μιας και αγγίζει την γενικότερη οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Η Διεύθυνση Τουρισμού και ο Δήμος Ρόδου, προσπαθεί να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την ζήτηση του νησιού μας και να διευρύνει την προβολή και προώθηση σε νέες αγορές προκειμένου να δημιουργήσει, αφενός μια νέα δυναμική και αφετέρου να δούμε περισσότερους και ποιοτικότερους τουρίστες, σε διάφορες θεματικές δραστηριότητες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ